Ερντογάν κατά Κιλιτσντάρογλου: Εσείς δώσατε τα νησιά

10:45 28/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Επελαύνει στο Αφρίν βάλλοντας εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής ο τουρκικός στρατός υπό τις εντολές του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ωστόσο δεν ξεχνά και την προκλητική πολιτική έναντι των Ελλήνων.

Προκειμένου λοιπόν να απαντήσει στον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμμας (CHR), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που τον πιέζει για απαντήσεις για τα «υπό ελληνική κατοχή» νησιά του Αιγαίου, ανέφερε ότι ετοιμάζει φάκελο με ιστορικά αρχεία για τη Συνθήκη της Λωζάννης που θα φέρουν τον

αντίπαλό του σε δύσκολη θέση.

Σε ομιλία του στη Νικομήδεια, ο Ερντογάν είπε: «Αν ρωτήσεις τον Κιλιτσντάρογλου, θα πει ότι νικήσαμε στη Λωζάννη. Και μετά στέλνει τον «λογαριασμό» στην κυβέρνηση του ΑΚΡ για τα νησιά. Τα νησιά εσείς τα δώσατε! Εσείς! Οι αρχηγοί του δικού σας κόμματος τα έδωσαν! Τώρα σου ετοιμάζω τα ιστορικά αρχεία. Και αυτά τα αρχεία θα περιέχουν και τη Λωζάννη. Και τότε θα τους τα φέρω μπροστά τους και ενώπιον του έθνους και θα τους τα εξηγήσουμε. Και τότε θα δουν, ποιος, πού και τι έδωσε!».

Αναφορά στη Λωζάννη έκανε και νωρίτερα μιλώντας για τη στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν, λέγοντας πως πρέπει να εξηγήσουν τι γίνεται στη διεθνή κοινότητα “γιατί αν δεν εξηγήσεις στη διεθνή κοινότητα, όπως έγινε και άλλες φορές στην ιστορία, θα κερδίσεις στο πεδίο των μαχών, αλλά θα χάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και στη Λωζάνη το ίδιο δεν έγινε; Αυτό έγινε», είπε χαρακτηριστικά.

The post Ερντογάν κατά Κιλιτσντάρογλου: Εσείς δώσατε τα νησιά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα