Ερντογάν: Η ΕΕ δεν μπορεί να φέρεται στην Τουρκία σαν ζητιάνο

22:52 24/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Η ΕΕ δεν μπορεί να φέρεται στην Τουρκία σαν να είναι ζητιάνος στην πόρτα της, αλλά πρέπει να αποφασίσει σχετικά με τη μελλοντική προοπτική της Ένωσης όσον αφορά στην ένταξή της, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν αποχωρήσει γαι Βρυξέλλες όπου θα παρευρεθεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Μάλιστα εκεί θα έχει μπαράζ επαφών με Ευρωπαίους Αξιωματούχους όπως με το Ντόναλντ Τουσκ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν

επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από την ΕΕ, αλλά η ΕΕ να αναλάβει και τις ευθύνες της. Η ΕΕ δεν μπορεί φέρεται στην Τουρκία ως ζητιάνο. Δεν έχει αυτό το δικαίωμα … αυτό θα τους πούμε «, δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη ότι θα ζητήσει από τους αξιωματούχους της ΕΕ να ξεκαθαρίσουν σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση, σημειώνοντας ότι το μπλοκ φάνηκε να ευνοεί την «απόσυρση της Τουρκίας από τις διαπραγματεύσεις με δική της συμφωνία». Θα πούμε: «Τι περιμένετε 54 χρόνια;» είπε.

«Λέμε ότι αν έχετε αυτή τη γνώμη, αποφασίστε το. Δεν θα το κάνουμε ππιο δύσκολο» είπε.

O Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι τα κράτη μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου πρέπει να αναγνωρίσουν ότι βρίσκονται αντιμέτωπα με τις ίδιες απειλές.

«Η τρομοκρατία δεν αποτελεί πρόβλημα μιας μόνο χώρας αλλά διεθνές πρόβλημα. Τα παγκόσμια προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μονάχα μέσω της διεθνούς συνεργασίας» τόνισε ο Ερντογάν σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για την αυριανή Σύνοδο του ΝΑΤΟ. «Εξακολουθούμε και βλέπουμε τη διάκριση «ο τρομοκράτης μου, ο τρομοκράτης σου». Πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτό» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα