Εργάτες σε πυρηνικό σταθμό διέφυγαν στη Συρία να ενωθούν με τον ISIS

13:52 27/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Όλο και αυξάνονται οι φόβοι ότι στόχος των τζιχαντιστών είναι πυρηνικοί σταθμοί καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, δύο πρώην εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις του Ντοέλ διέφυγαν με προορισμό τη Συρία για να ενωθούν με τις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Θεωρείται ότι ο ένας από αυτούς, Ιλίας Μπουγκχαλάμπ, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία ενώ ο έτερος εξέτισε μικρή ποινή στη φυλακή για αδικήματα σχετιζόμενα με τρομοκρατία το 2014.

Με μεγάλη γνώση και

εκτεταμένη πρόσβαση στον πυρηνικό σταθμό, υπάρχει φόβος ότι ο άνδρας μπορεί να μεταφέρει επικίνδυνες για την ασφάλεια του Βελγίου και της λοιπής Ευρώπης πληροφορίες και τεχνογνωσία στο ISIS.

Όλες αυτές οι αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας ελάχιστες ώρες μετά τη δολοφονία ενός εργαζομένου στον πυρηνικό σταθμό της Τιχάνζ, κάτι που θεωρείται εγκληματική και όχι τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Ντιντιέ Προσπερό, που εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας στον πυρηνικό σταθμό της Τιχάνζ βρέθηκε δολοφονημένος στο μπάνιο του σπιτιού του, ενώ έφερε πολλά τραύματα από πυροβολισμούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πτώμα του Προσπερό εντόπισαν τα τρία παιδιά του όταν επέστρεψαν από το σχολείο τους, ενώ δίπλα στη σορό του ήταν επίσης νεκρό το σκυλί του Μπο.

Οι βελγικές Αρχές ανησυχούν ότι ακόμη και η δολοφονία του φρουρού ασφαλείας είναι μέρος του σχεδίου του ISIS να καταλάβουν έναν πυρηνικό σταθμό και να εκλύσουν πυρηνική ενέργεια στην ατμόσφαιρα προκαλώντας μαζικό θάνατο στους «άπιστους».

Keywords
Τυχαία Θέματα