Έρχονται αυτοκίνητα που θα κινούνται χωρίς … οδηγό!

15:31 2/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Πώς θα σας φαινόταν αν δουλεύατε με το λάπτοπ σας, διαβάζατε την εφημερίδα σας ή γευματίζατε την ώρα που το αυτοκίνητό σας θα σας μεταφέρει… από μόνο του στον προορισμό σας;

Σε πρώτη φάση αστείο, σωστά;

Και, όμως, έγινε η πρώτη δημόσια δοκιμή στην Ευρώπη με 3 αυτοκίνητα που κινούνται χωρίς οδηγό (!) σε μια διαδρομή 200 χιλιομέτρων σε δρόμους της Ισπανίας από 3 αυτοκίνητα της εταιρείας Volvo, χωρίς να γίνει το παραμικρό ατύχημα!

Τα αυτοκίνητα συνδέονται μεταξύ τους ασύρματα και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της ρομποτικής

ακολουθούν ένα τέταρτο όχημα που προηγείται, του οποίου στη συνέχεια αντιγράφουν τις κινήσεις.

Το σύστημα αναπτύχθηκε από την σουηδική εταιρεία, η οποία τώρα εκτιμά ότι το εν λόγω μοντέλο αυτοκινήτου θα είναι ευρέως διαθέσιμο το επόμενο διάστημα, αν και προς το παρόν πρόκειται για ένα πειραματικό project που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της ΕΕ.

Τα αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με κάμερες, ραντάρ και ακτίνες laser που τους επιτρέπουν να μεταφέρουν δεδομένα από το προπορευόμενο όχημα, αλλά και από τον δρόμο, ώστε να να ελέγχεται το ακριβές σημείο που κινούνται ανά δευτερόλεπτο.

Ας σημειωθεί ότι τα αυτοκίνητα κινήθηκαν με μέσο όρο 52 χιλιόμετρα την ώρα και σε απόσταση 6 μέτρων μεταξύ τους, κάτι που -προφανώς- μας υπενθυμίζει ότι οφείλουμε να τηρούμε όρια ταχύτητας και να κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις από το οχήματα μπροστά μας…

Δείτε στο video που ακολουθεί ένα από τα test

Keywords
Τυχαία Θέματα