Έρχεται η κάρτα του πολίτη για τους φτωχούς

12:50 8/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Γιά πολλοστή φορά την τελευταία δεκαετία επανέρχεται στα σχέδια κυβέρνησης – αυτή τη φορά του ΣΥΡΙΖΑ – η θέσπιση της κάρτας του πολίτη που θα περιλαμβάνει τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό δημοτολογίου. Στα πρότυπα του εξωτερικού θα είναι σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας και το υπουργείο οικονομικών την επιστρατεύει στα μέτρα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» η πολιτική

ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες επαφές με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συμφωνηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και με την κατασκευή της να αποφευχθεί η παραβίαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Θα εφαρμοστεί πιλοτικά στις κοινωνικές ομάδες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Πώς θα γίνει αυτό;

Θα «φορτώνεται» με ένα ποσό κάθε μήνα από το κράτος για τους κατόχους που δεν έχουν εισόδημα, προκειμένου να μπορούν αξιοπρεπώς να αγοράζουν τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ ή να λαμβάνουν την επιδότηση ενοικίου που προβλέπεται από τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Επίσης θα χρησιμοποιηθεί και κατά της γραφειοκρατίας, αυτή ήταν άλλωστε η αρχική σκέψη όλες τις άλλες φορές που έπεσε η ιδέα στο τραπέζι.

Keywords
Τυχαία Θέματα