Έρχεται ανασχηματισμός, ποιοι φεύγουν -Πρόταση μομφής για Ζωή

16:29 13/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα, αύριο το πρωί θα προεδρεύσει της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα, και ίσως την ίδια μέρα προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Σίγουρα θα τεθούν εκτός κυβερνήσεως ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. Εκτός θα τεθεί και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Χουντής (πηγαίνει στην Ευρωβουλή στη θέση του Μανόλη Γλέζου),

ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Κώστα Ήσυχο -και οι δυο ανήκουν στην «Αριστερή Πλατφόρμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει, ακόμη και αν τα μέτρα καταψηφιστούν την Τετάρτη από 30 ή και περισσότερους βουλευτές του Σύριζα. Ακόμη και αν καταψηφιστούν από τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.

Στην περίπτωση που προκληθεί σχίσμα και με τους ΑΝΕΛ δεν αποκλείεται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού, με τη στήριξη ή την ανοχή της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.

Τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο, είναι το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία αρνήθηκε να δώσει εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί και είναι αποφασισμένη να καταψηφίσει τα μέτρα. Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, αλλά αν επιχειρήσει να μπλοκάρει τις ψηφοφορίες, δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόταση μομφής και, άρα, με την παύση της από το αξίωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα