Επίθεση στη Στοκχόλμη: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς – Τουλάχιστον νεκροί – Ένας Έλληνας αυτόπτης (ΒΙΝΤΕΟ)

16:26 7/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός καθώς τουλάχιστον πέντε άτομα είναι νεκρά και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν φορτηγό διέσχισε κεντρικό, εμπορικό πεζόδρομο στην κεντρική Στοκχόλμη, παρασύροντας πεζούς στην πορεία του, ενώ υπάρχουν αναφορές και για πυροβολισμούς σε άλλη πλευρά της Στοκχόλμης.

Terror in Stockholm as truck rams into shoppers at department store@Blazingcatfur @margotwallstrom @SwedishPM https://t.co/HLVNq60lU6 pic.twitter.com/wluWuvp9xw

SaveMySweden (@SaveMySweden) April 7, 2017

Η επίθεση έγινε σε ώρα αιχμής κι ενώ δεκάδες άνθρωποι περπατούσαν στον δρόμο. Το φορτηγό διέσχισε τον πεζόδρομο Drottninggatan. O πρωθυπουργός της Σουηδίας τόνισε πως όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Δυνάμεις ασφαλείας και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο ενώ το πλήθος έτρεχε να σωθεί. Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στο κοινό να αποφεύγει το κέντρο. Επίσης, αναφέρθηκε ότι ο δράστης της επίθεσης έκλεψε το φορτηγό ή επιτέθηκε στον οδηγό του για να το κλέψει.

pic.twitter.com/a4YJYuCDis

Johnny Chadda (@johnnychadda) April 7, 2017

«Περπατούσαμε και μετά είδα δύο ανθρώπους στο έδαφος. Το φορτηγός συνέχισε στον πεζόδρομο και δεν είδαμε πού πήγε, τόνισε αυτόπτης μάρτυρας ενώ όλοι κάνουν λόγο για χάος και πανικό.

Something's happening on Drottninggatan and around Stockholm. pic.twitter.com/YPbrZSe5Mb

Johnny Chadda (@johnnychadda) April 7, 2017

Ένας φερόμενος Έλληνας, αυτόπτης μάρτυρας, Δημήτρης, τόνισε: Ήμουν στον κεντρικό δρόμο όταν ένα μεγάλο φορτηγό εμφανίστηκε από το πουθενά. Δεν μπορούσα να δω τον οδηγό αλλά ήταν εκτός ελέγχου. Είδα τουλάχιστον δύο άτομα να πέφτουν στις ρόδες του. Έτρεξα όσο το δυνατόν μπορούσα».

Λίγο αργότερα υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς σε άλλο σημείο της σουηδικής πρωτεύουσας και η αστυνομία ερευνά το νέο περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα