«Επίθεση» Ρεπουμπλικανών στο ασφαλιστικό πρόγραμμα Ομπάμα

09:34 3/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Υπό τη νέα σύνθεσή του συνέρχεται το Κογκρέσο των ΗΠΑ, που, -με τη Βουλή και τη Γερουσία υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών- ετοιμάζεται να καταργήσει μεγάλα τμήματα του ασφαλιστικού νόμου του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Επιπλέον, οι Ρεπουμπλικανοί που έχουν την απόλυτη πλειοψηφία σκοπεύουν να επαναφέρουν σε προηγούμενο καθεστώς κανονισμούς για το περιβάλλον και τον

χρηματοπιστωτικό τομέα, χωρίς να αποκλείονται και οι μάχες γύρω από τις επιλογές του νεοεκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το υπουργικό του συμβούλιο.

Ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών προειδοποίησαν χθες ότι επίκειται μεγάλη μάχη για το ασφαλιστικό που εφάρμοσε ο Πρόεδρος Ομπάμα (το Affordable Care Act, γνωστό εν συντομία ως «Obamacare»), ένα πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να συμπεριλάβει συνολικά 13,8 εκατομμύρια ασφαλισμένους και το οποίο στοχεύει στην ιατρική κάλυψη οικονομικά χαμηλότερων στρωμάτων και στην επέκταση της κάλυψης για άλλους ασφαλισμένους.

Ο Ομπάμα έχει προγραμματίσει να συναντηθεί αύριο, Τετάρτη, με τους δημοκρατικούς στο Κογκρέσο για να συζητήσουν στρατηγικές ώστε να αποκρούσουν τις επιθέσεις των Ρεπουμπλικανών στο πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα