Επίθεση Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν για off shore: Παραιτήσου

11:21 30/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) ο επικεφαλής του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σχετικά με την off shore που φέρεται να έχουν συγγενείς και στενοί συνεργάτες του Τούρκου προέδρου μέσω της οποίας έχουν μεταφέρει 15 εκατ. δολάρια για χάρη του.

“Ερντογάν παραιτήσου” κάλεσε τον Τούρκο προεδρο ο κ. Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είπε: “Λες στους πολίτες “πληρώστε φόρους, διαφορετικά θα πληρώσετε τριπλάσια πρόστιμα”, ενώ εσύ έχεις φτιάξει ένα άλλο σύστημα για τα παιδιά

σου, τους οικείους σου και μεταφέρεις εκατομμύρια δολάρια από την Τουρκία».

Μάλιστα, για να αποδείξει τα λεγόμενά του κρατούσε έγγραφα στα χέρια του τα οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αποδεικνύουν τη μεταφορά 15 εκατ. Δολαρίων σε off shore στη νήσο του Μαν.

Ως εντολείς, ο ηγέτης του CHP κατονόμασε τον αδελφό του Ερντογάν, Μουσταφά, τον πρωτότοκο γιο του, Αχμέτ Μπουράκ, έναν συμπέθερό του, έναν κουνιάδο του και τον πρώην βοηθό του Μουσταφά Γκιουντογάν, ενώ σύμφωνα με τα έγγραφα, οι συναλλαγές φέρεται να έγιναν μεταξύ Δεκεμβρίου 2011 και Ιανουαρίου 2012 μέσω της Βellway Limited, που ιδρύθηκε την 1η Αυγούστου του 2011, «με αρχικό κεφάλαιο μία στερλίνα» και μοναδικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο τον Σικτί Αγιάν, Τούρκο πετρελαιοπαραγωγό που μνημονεύεται στα Wikileaks ως «στενός φίλος του Ερντογάν», ενώ η εταιρεία του, SOM Petrol, μετείχε στα σχέδια μεταφοράς ιρανικού πετρελαίου στην Ευρώπη.

Από τις 15 Νοεμβρίου του 2011 η εταιρεία μεταβιβάστηκε στον Καζίμ Οζτάς. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο «να πράξει τα δέοντα. Τελεία!».

Υπενθυμίζεται πως ήδη οι δικηγόροι του Ερντογάν έχουν καταθέσει μήνυση κατά του ηγέτη του CHP κατηγορώντας τον ότι τα έγγραφα είναι πλαστά και ότι τα πήρε από τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο ίδιος ο Ερντογάν κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «αναξιοπιστία» και «εθνική μειοδοσία».

The post Επίθεση Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν για off shore: Παραιτήσου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα