Επίθεση δημοσιογράφου της DW εναντίον Αβραμόπουλου: Παραιτηθείτε (ΒΙΝΤΕΟ)

18:56 11/2/2016 - Πηγή: Aixmi

«Μαχητής υπέρ του Σένγκεν» δηλώνει ο Επίτροπος για θέματα Mετανάστευσης και Εσωτερικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Conflict Zone, για την τηλεόραση της Deutsche Welle.

Απαντώντας στις αιχμηρές ερωτήσεις του Τιμ Σεμπάστιαν, ο Έλληνας επίτροπος επισημαίνει

ότι «η Σένγκεν είναι η λύση και όχι το πρόβλημα», αλλά προειδοποιεί ότι «η Σένγκεν τίθεται σε κίνδυνο, εάν δεν εφαρμοστούν τα όσα προβλέπονται η Σένγκεν».
Χωρίς περιστροφές ο κ. Αβραμόπουλος επιρρίπτει ευθύνες στα κράτη-μέλη ότι δεν υλοποιούν τα συμπεφωνημένα.

Ο Τιμ Σεμπάστιαν, ζήτησε ευθέως από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να υποβάλει παραίτηση, λέγοντας του ότι ευθύνεται για τους πρόσφυγες που χάνονται στα νερά του Αιγαίου.

Χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, ρωτά τον κ. Αβραμόπουλο μήπως πρέπει να παραιτηθεί με τον Επίτροπο να του απαντά: «Να παραιτηθώ ή να αγωνιστώ για αυτό;».

«Αγωνιστήκατε. Ίσως είναι ώρα να αγωνιστεί κάποιος άλλος» συνέχισε ο παρουσιαστής.

«Συμβουλεύετε λοιπόν, αυτόν που αγωνίζεται να υποκύψει στις πιέσεις των εγκληματιών. Αυτό μου λέτε τώρα» ανταπάντησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και κατέληξε λέγοντας στον παρουσιαστή: «Βλέπετε μόνο τη γερμανική πλευρά των πραγμάτων. Δεν βλέπετε την άλλη πλευρά».

Πρόσθεσε επίσης ότι «για πρώτη φορά υιοθετήσαμε μία ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση» αλλά «το επόμενο βήμα ήταν η υλοποίησή της από τα κράτη-μέλη», η οποία προφανώς εκκρεμεί.

«Μία πολιτική θα πρέπει να κρίνεται από τη στιγμή που αρχίζει η υλοποίησή της», επισήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα