Επιστολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στον Τσίπρα για τους πρόσφυγες

11:18 10/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Aνοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στέλνουν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ζητώντας την παρέμβασή του για την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» που επικρατεί στα νησιά με επιδείνωση της ψυχικής υγείας των προσφύγων και μεταναστών.

Με την επιστολή του στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», Χρήστος Χρήστου, τον ενημερώνει προσωπικά για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά.

Όπως αναφέρει,

μεταξύ άλλων, «οι συνθήκες για τους πρόσφυγες στα νησιά επιδεινώνονται διαρκώς τους τελευταίους μήνες. Καθώς βασικές ανθρώπινες ανάγκες δεν καλύπτονται ακόμα, παρατηρούμε τη δυστυχία των ανθρώπων αυτών να γίνεται ολοένα και πιο έντονη. Ένα τεράστιο κύμα αβεβαιότητας και φόβου έχει κατακλύσει τα νησιά, βυθίζοντας ανθρώπους στην απελπισία» και ζητεί από τον πρωθυπουργό να κάνει «ένα γενναίο βήμα προς την κατεύθυνση του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης και να επιτρέψει τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων από τα νησιά και την μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε αξιοπρεπείς συνθήκες, με πρόσβαση σε εξειδικευμένη φροντίδα που τόσο χρειάζονται».

Επιπλέον, στην έκθεση υπό τον τίτλο «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ψυχική υγεία στη Σάμο και τη Λέσβο», γίνεται αναλυτικά αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στα ελληνικά νησιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα