Επίσημο αίτημα για την έκδοση των 8 καταθέτει η Τουρκία

11:16 11/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Επίσημο αίτημα για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου καταθέτει η Τουρκία.

Όπως αναφερει η «Καθημερινή», η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης διαβίβασε χθες το μεσημέρι έγγραφο με τις κατηγορίες που βαρύνουν τους οκτώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας και το υπουργείο θα αποστείλει

στην Αθηνά το επίσημο αίτημα.

Οι κατηγορίες αφορούν παραβίαση του Συντάγματος, απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και συμμετοχή σε πραξικόπημα.

Οι οκτώ στρατιωτικοί κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, αναμένοντας την εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν καταθέσει.

Στο μεταξύ, πηγές της «Καθημερινής» αναφέρουν ότι σε κράτος-μέλος της Ε.Ε. φέρεται να έχει διαφύγει ο ένας τουλάχιστον από τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς ακόλουθους της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, που είναι εδώ και τέσσερις μέρες άφαντοι.

Οι δύο αξιωματούχοι δεν αποκλείεται να φοβούνται πως αντιμετωπίζονται από την Άγκυρα ως φιλικά προσκείμενοι στους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα