Επιμένει ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ για τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα

16:14 4/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της, μιας και είναι απίθανο να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές δανεισμού ως τον Ιούνιο, εκφράζει εκ νέου ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίνδος.

«Εάν η Ελλάδα δεν ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές μέχρι τον Ιούνιο θα χρειαστεί να καταλήξουμε σε κάποιο άλλο είδος συμφωνίας με την Ελλάδα,

είτε το αποκαλέσετε σύμφωνο, είτε συμφωνία, ή πρόγραμμα», είπε ο Ντε Γκίνδος σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη, συμπληρώνοντας ότι του φαίνεται απίθανο η Αθήνα να καταφέρει να εξασφαλίσει μόνη της την αναχρηματοδότησή της σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του Ισπανού ΥΠΟΙΚ περί διαπραγμάτευσης για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Αθήνα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, διαψεύσθηκαν από την εκπρόσωπο του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Δώσαμε στους εαυτούς μας τέσσερις μήνες προκειμένου να δούμε ποια είναι η αληθινή κατάσταση, να δούμε πώς η Ελλάδα τηρεί τους όρους και να προσπαθήσουμε να εξακριβώσουμε τι θα ακολουθήσει, που βασικά είναι μια τρίτη συμφωνία διάσωσης» πρόσθεσε ο Ντε Γκίνδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα