Επιμένει η Τουρκία: Γνωστή η στάση μας για τα Ίμια από το 1996

11:24 2/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Νέα απάντηση ήρθε από το τουρκικό ΥΠΕΞ σχετικά με τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου τις οποίες δεν άφησε αναπάντητες η Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Χουσεΐν Μουφτούογλου, επέμεινε στον ισχυρισμό ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος. Σε έγγραφη απάντησή του, σχετικά με την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΕΞ για τα Ίμια, ξεκαθάρισε πως η στάση της Τουρκίας σχετικά με την κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες αυτές είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα

από το 1996.

«Είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 η στάση της χώρας μας αναφορικά με την κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες Ίμια (Καρντάκ). Η πολιτική μας θέση δεν έχει αλλάξει πάνω σε αυτό το θέμα» τόνισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μάλιστα, σε απόλυτα ειρωνικό τόνο σημείωσε στην επισήμανση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ότι «με τις δηλώσεις περί Ιμιών ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας, αφού το νομικό καθεστώς των νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου είναι σαφές και έχει καθοριστεί από σειρά Διεθνών Συμφωνιών», πως μεταξύ άλλων «η γειτονική χώρα προέβη σε δήλωση σαν να ενημερώθηκε για πρώτη φορά σχετικά με τη συγκεκριμένη γνωστή θέση μας. Δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο της δήλωσης αυτής».

Keywords
Τυχαία Θέματα