Επίκειται παρέμβαση Τσίπρα για Παναρίτη -Προς παραίτηση Βαρουφάκη;

15:39 31/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις στον Σύριζα για την επιλογή της παπανδρεικής Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ και ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται αν πρέπει να αποσύρει τώρα τον διορισμό της ή να το αφήσει για μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν: ο πρωθυπουργός είναι σχεδόν αδύνατο να επικυρώσει

την απόφαση του Γιάννη Βαρουφάκη, μετά το καθολικό «όχι» του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη, κορυφαίων υπουργών (Νίκου Παππά, Νίκου Βούτση, Ευκλείδη Τσακαλώτου), του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Φίλη και των ευρωβουλευτών Παπαδημούλη και Σακοράφα.

Το μόνο θέμα που υπάρχει φαίνεται να είναι ο χρόνος. Αρκετοί σκέφτονται ότι μια κίνηση τώρα, ίσως, προκαλέσει παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος πριν από λίγο φρόντισε μάλιστα να αφήσει το ενδεχόμενο αυτό να αιωρείται.

Ωστόσο, η πρωτοβουλία βουλευτών να συλλέξουν υπογραφές για την ακύρωση του διορισμού της, ενδέχεται να επιταχύνει τις εξελίξεις. Ήδη λέγεται ότι οι υπογραφές προσεγγίζουν τις 30 και ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να σταματήσει τους κραδασμούς. Άλλωστε, θα χρειαστεί τη συναίνεση των βουλευτών του στο απείρως σημαντικότερο ζήτημα της υπό διαμόρφωση συμφωνίας με τους δανειστές…

Keywords
Τυχαία Θέματα