«Έπεσε» η τελική υπογραφή στο deal Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου

11:10 3/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Υπεγράφη η συμφωνία των όρων του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας Μαρινόπουλος μεταξύ αυτής, της εταιρείας Σκλαβενίτης και των τραπεζών.

Ξεκινά έτσι μία σειρά σημαντικών βημάτων που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν έως την πλήρη υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Η Σκλαβενίτης ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία να συμμετάσχει στην εξυγίανση, με κύριο στόχο τη διάσωση περίπου 11.000 θέσεων εργασίας, τη

στήριξη των προμηθευτών και την ενίσχυση του κλάδου του λιανικού εμπορίου.

Πλέον δίνεται η δυνατότητα να παρασχεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση από τις τράπεζες και τη Σκλαβενίτης, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της εταιρείας, ιδιαίτερα δε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων, η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και η κάλυψη βασικών λειτουργικών εξόδων, ώστε να διατηρηθεί η συνεκτικότητα του δικτύου καταστημάτων έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με το economy365.gr.

Το σχέδιο εξυγίανσης θα τεθεί υπόψιν των πιστωτών, προκειμένου να τύχει της έγκρισής τους πριν από την υποβολή του στο πτωχευτικό δικαστήριο για επικύρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα