Εντοπίστηκε το ένα «μαύρο κουτί» του Τουπόλεφ

08:51 27/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά» εντοπίστηκε στα συντρίμμια του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους ΤU-154, σύμφωνα με το TASS, που επικαλείται πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το «μαύρο κουτί» περιέχει δεδομένα του καταγραφέα πτήσης και θα βοηθήσει στον εντοπισμό της αιτίας που προκάλεσε την συντριβή του αεροσκάφους, ενώ θα σταλεί στη Μόσχα, για ανάλυση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επιπλέον, χθες, εντοπίστηκε τμήμα της ουράς του μοιραίου αεροσκάφους που πήρε στον θάνατο 92 ανθρώπους. «Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με

τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Όπως τονίζεται, συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154.

Άλλη μία σορός εντοπίστηκε χθες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης.

«Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται επί 24ωρου βάσης. Το απόγευμα εντοπίστηκε κι ανασύρθηκε άλλη μια σορός, η οποία μεταφέρθηκε σε ένα πλοίο» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) αναφέρουν ότι κανένα «στοχείο ή γεγονός» δεν πιστοποιεί το σενάριο της επίθεσης. «Τα επικρατέστερα σενάρια είναι η διείσδυση ενός ξένου σώματος στον κινητήρα, (ο ανεφοδιασμός) με καύσιμα κακής ποιότητας που οδήγησε στην απώλεια ισχύος, ένα σφάλμα του κυβερνήτη ή η μηχανική βλάβη στο αεροσκάφος» ανέφερε η FSB σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Eπίσης, οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν τη διακοπή των πτήσεων όλων των αεροσκαφών τύπου TU-154 μέχρι την εξακρίβωση των αιτίων της πτώσης του ρωσικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα