Ένταση στη Βουλή για τη μη κάλυψη του συλλαλητηρίου από ΕΡΤ3

20:01 23/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελληνισμού και Διασποράς όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, έθεσε το θέμα της μετάδοσης του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, εκτός ημερήσιας διάταξης, λέγοντας πως η ΕΤ3 απέκρυψε ένα τεράστιο παγκόσμιο γεγονός.

Στο ίδιο μήκος και ο βουλευτής της ΝΔ,

Σάββας Αναστασιάδης, που χαρακτήρισε μεγαλειώδη την διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη ζητώντας εξηγήσεις από τον προεδρεύοντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής απαντώντας δήλωσε πως «υπάρχει σύγχυση ως προς το τι είναι επίκαιρο», τονίζοντας ότι τα διοικητικά συμβούλια της ΕΡΤ λειτουργούν αυτοδύναμα και κρίνονται για τα θετικά κι αρνητικά τους. Μάλιστα ως πρώην εργαζόμενος της ΕΡΤ 3 και ο ίδιος, ανέφερε ότι δεν πρέπει η Νέα Δημοκρατία να κάνει σκοτεινές διασυνδέσεις με αφορμή τον ίδιον, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΡΤ3. «Είμαι εργαζόμενος σε αναστολή» ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης και πρόσθεσε πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι εργαζόμενοι βουλευτές σε αναστολή στην ΕΡΤ όπως ο κ. Αμυράς και η κα Καραμανλή δεν έχουν υποχρέωση να απαντούν για το τι κάνει ΕΡΤ.
Στη συζήτηση παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκουρολιάκος λέγοντας «δεν έχω δει πολλά συλλαλητήρια να μεταδίδονται live» και πρόσθεσε πως το σημαντικό είναι πως αυτή η κυβέρνηση επαναλειτούργησε την ΕΡΤ που η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ρίξει μαύρο και πως οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορούν να κρίνουν την ΕΡΤ επειδή λειτουργεί ξανά. «Το σημαντικό είναι ότι η ΕΡΤ έδειξε ρεπορτάζ για τα συλλαλητήρια ενώ η Νέα Δημοκρατία είχε διακόψει τη λειτουργία της ΕΡΤ και έδειχνε μαύρο. Εάν εμείς δεν ανοίγαμε την δημόσια τηλεόραση τώρα η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να διαμαρτύρεται για το τι δείχνει και το ότι δεν δείχνει η ΕΡΤ» είπε χαρακτηριστικά.
Τον λόγο πήρε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος κατηγόρησε αρχικά τη Νέα Δημοκρατία ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μπορούν να μιλούν για σκοινί και πρόσθεσε: «Μην κάνει τώρα τους υπερπατριώτες η ψευτοδεξιά της Νέας Δημοκρατίας».
Επιπλέον ο κ. Παππάς χαρακτήρισε προδοτική την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και διαμαρτυρήθηκε κι αυτός για το γεγονός πως ούτε η ΕΡΤ 3 ούτε τα άλλα κρατικά κανάλια έδειξαν απευθείας στο συλλαλητήριο.
Ο κ.Τριανταφυλλίδης σε αυτό το σημείο χαρακτήρισε ελεεινή και απαράδεκτη κοινοβουλευτικά τη συμπεριφορά του κ. Παπά και έκανε λόγο για διασταυρούμενα πυρά Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι ο κ. Παππάς λειτούργησε ως «συνήγορος» των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

The post Ένταση στη Βουλή για τη μη κάλυψη του συλλαλητηρίου από ΕΡΤ3 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα