Ένταση και επεισόδια στη Γαλλία για τις μεταρρυθμίσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

22:27 9/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Στους δρόμους της Γαλλίας βγήκαν χιλιάδες μισθωτοί, φοιτητές και μαθητές λυκείου για να διαδηλώσουν κατά των μεταρρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις. Παράλληλα με το Παρίσι, οργανώθηκαν άλλες 200 διαδηλώσεις από το πρωί σε πολλές γαλλικές πόλεις.

Η πορεία ξεκίνησε στις 3 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), με ηρεμία και χωρίς επεισόδια, από την πλατεία Δημοκρατίας και κατευθύνθηκε ανατολικά προς τη Νασιόν. Από νωρίς εκεί είχαν τοποθετηθεί

οι ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας για την αποτροπή πιθανών επεισοδίων.

Ωστόσο, μόλις έφθασαν στην πλατεία οι επικεφαλής της πορείας, ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων επιτέθηκε στις ειδικές δυνάμεις εκσφενδονίζοντας διάφορα αντικείμενα, προκαλώντας σύγχυση και ιδιαίτερη ένταση.

Επεισόδια, επίσης, ξέσπασαν στις διαδηλώσεις στη Ναντ και τη Ρεν. Σε αυτές τις τρεις πόλεις συγκρούσεις ξέσπασαν όταν νεαροί, ορισμένοι εκ των είχαν καλυμμένα πρόσωπα, πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Στη Ρεν, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικοί, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Στο Παρίσι, τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με τις Αρχές.

Όπως γνωστοποίησε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών συνολικά 26 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Περίπου 120.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ένας αριθμός κατώτερος των προσδοκιών σε σχέση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Οι διοργανωτές, που έκαναν από την πλευρά τους λόγο για 110.000 διαδηλωτές μόνο στο Παρίσι, απέδωσαν το γεγονός αυτό στην περίοδο των σχολικών διακοπών.

Στο μεταξύ συνεχίζονται στο Παρίσι στην πλατεία Ρεπουμπλίκ οι ολονύκτιες συγκεντρώσεις των νέων με το κίνημα «Όρθιοι τη νύχτα». Το κίνημα γεννήθηκε μετά την πρώτη μεγάλη διαδήλωση κατά του νομοσχέδιου στις 31 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα