Ένταση και χημικά στα Διαβατά με μετανάστες- Εκτονώνεται η κατάσταση στον Σταθμό Λαρίσης

19:22 5/4/2019 - Πηγή: Aixmi

Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στον Σταθμό Λαρίσης, καθώς αποχωρούν οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι είχαν βγάλει εισιτήρια για να ταξιδέψουν στη βόρεια Ελλάδα, πιστεύοντας την παραπληροφόρηση ότι δήθεν θα άνοιγαν τα σύνορα με τα Σκόπια και την Αλβανία και, έτσι, θα μπορούσαν να φύγουν για τις χώρες στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Αντίθετα,

στα Διαβατά παραμένουν ακόμη εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν πιστέψει τις ίδιες ψευδείς πληροφορίες που έχουν διακινηθεί μέσω διαδικτύου. Η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να τους πείσει να επιστρέψουν στις δομές φιλοξενίας και κάποιες στιγμές χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να τους εμποδίσει να φτάσουν στα σύνορα. Οι συγκεντρωθέντες μάζεψαν τις σκηνές και τα πράγματα τους και κατευθύνθηκαν προς τις κλούβες, ζητώντας να τους αφήσουν να περάσουν προς τα σύνορα. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα και οι πρόσφυγες οπισθοχώρησαν, αφού άναψαν φωτιά σε σκουπίδια που υπάρχουν στο χωράφι.

Στην Αθήνα, από το πρωί δεν γίνονται τα δρομολόγια των τραίνων προς τη Βόρεια Ελλάδα. Οι ταξιδιώτες αναχώρησαν με πούλμαν για τους προγραμματισμένους προορισμούς τους, ενώ επεστράφησαν τα χρήματα σε όσους πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο.

«Γίνεται προσπάθεια να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι όλες οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Διακινδυνεύουν πιο πολλά από αυτά που ελπίζουν να κερδίσουν. Τους ενημερώνουμε συνέχεια και ήδη έχουν αρχίσει να αποχωρούν», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

The post Ένταση και χημικά στα Διαβατά με μετανάστες- Εκτονώνεται η κατάσταση στον Σταθμό Λαρίσης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα