Έγγραφο-ντοκουμέντο: Ο Ερντογάν ζητεί την έκδοση 6 «φυγάδων»

13:29 24/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Η επιστολή της Άγκυρας προς την Αθήνα, μέσω της πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα, στις 12 Δεκεμβρίου 2016, για έξι Τούρκους στρατιωτικούς που υπηρετούσαν στην Ελλάδα και μετά το πραξικόπημα τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στην Τουρκία, αλλά αυτοί και οι οικογένειές τους, «εξαφανίστηκαν».

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί επιστολή της Αγκυρας προς την Αθήνα,

μέσω της πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα, στις 12 Δεκεμβρίου 2016, για έξι Τούρκους στρατιωτικούς που υπηρετούσαν εδώ, αλλά φέρονται να έχουν «αποδράσει» στο εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Ερωτήματα γεννά το γεγονός ότι η επιστολή έρχεται πέντε μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα και σχεδόν τέσσερις μήνες από τη στιγμή που αυτοί οι στρατιωτικοί φέρονται να «έγιναν καπνός» από τη χώρα μας.

Στην επιστολή ανακοινώνεται στις ελληνικές Αρχές ότι «έχουν ακυρωθεί τα διπλωματικά διαβατήρια των ιδίων και των οικογενειών τους», καθώς και ότι «απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους, ανακλήθηκαν στην Τουρκία και απολύθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις, μετά την άρνησή τους να επιστρέψουν στην Τουρκία».

Πρόκειται για τρία στελέχη (με βαθμό συνταγματάρχη) της στρατιωτικής αποστολής στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, έναν συνταγματάρχη σε ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία στην Κρήτη, έναν αξιωματικό σε ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη και έναν ταξίαρχο στη διοίκηση Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Λάρισα, όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Απορίας άξιον είναι ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι αυτοί «οι πρώην στρατιωτικοί δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και δεν εκπροσωπούν την Τουρκία», καθώς και ότι «κάθε συναλλαγή, κατά την οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα διαβατήριά τους, θα είναι παράνομη».

Keywords
Τυχαία Θέματα