Ένας 6χρονος γράφει στον Ομπάμα για τον Ομράν: Θα γίνει αδερφός μας (BINTEO-EIKONEΣ)

11:53 24/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Όλος ο κόσμος αντίκρισε συγκλονισμένος το πρόσωπο του μικρού Ομράν από τη Συρία να κοιτάζει απαθής την κάμερα γεμάτος σκόνη κι αίμα. Το σπίτι του είχε καταστραφεί από βομβαρδισμό και είχε χάσει όσους αγαπούσε.

Η εικόνα αυτή συγκλόνισε τον 6χρονο Άλεξ από τη Νέα Υόρκη που αποφάσισε να αναλάβει δράση. Κι έτσι έστειλε επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα:

«Πρόεδρε, θυμάστε εκείνο το αγόρι στο ασθενοόρο στη Συρία; Πηγαίνετε να τον βρείτε σας παρακαλώ και να τον φέρετε είτε στον διάδρομο παρκαρίσματος του σπιτιού μου είτε στον δρόμο. Θα σας περιμένουμε παιδιά με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του προσφέρουμε μία οικογένεια και θα γίνει ο αδερφός μας. Η Κάθριν η μικρότερη αδερφή μου θα μαζέψει πεταλούδες και πυγολαμπίδες να του χαρίσει» γράφει με παιδική αθωότητα ο Άλεξ σε μία επιστολή που συγκινεί.

Μάλιστα, σημειώνει ότι και στο σχολείο έχει φίλο ένα παιδί από τη Συρία, τον Ομάρ στον οποίο θα τον συστήσει κι έτσι θα παίζουν όλοι μαζί. Παρακαλεί επίσης τον Ομπάμα να του πει ότι πλέον θα έχει ένα αδερφάκι τον Άλεξ που είναι καλό παιδάκι όπως ο ίδιος και υπόσχεται ότι αυτός και η αδερφή του θα μοιραστούν τα παιχνίδια τους μαζί του.

Αποσπάσματα από αυτήν την επιστολή διάβασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ λέγοντας πως αυτή η επιστολή προέρχεται από ένα παιδί «που δεν έχει μάθει να είναι κυνικό ή καχύποπτο ή φοβισμένο» και πως «θα έπρεπε όλοι να είμαστε περισσότερο σαν τον Αλεξ».

«Φανταστείτε πώς θα ήταν ο κόσμος εάν ήμασταν (περισσότερο σαν αυτόν). Φανταστείτε πόσο πόνο θα μπορούσαμε να απαλύνουμε και πόσες ζωές θα μπορούσαμε να σώσουμε» τόνισε ο Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα