Έναν έναν μετρούν τους διαφωνούντες στο Μαξίμου – Μεγάλες διαρροές

18:27 22/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Μεγάλες προμηνύονται και στην αποψινή ψηφοφορία οι διαρροές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πλήθος βουλευτών έχει εκφράσει τη διαφωνία του με το β’ πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων.
Μεταξύ των διαφωνούντων ξεχωρίζουν τα ονόματα της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωσνταντοπούλου, όπως και του πρώην υπουργού, Δημήτρη Στρατούλη.

«Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω το νομοσχέδιο, ως πρώην υπεύθυνη του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της Δικαιοσύνης δεν θα μπορούσα να ψηφίσω, ως δικηγόρος δεν θα μπορούσα και ως Πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσα ποτέ να νομιμοποιήσω διαδικασίες που καθιστούν τη Βουλή διακοσμητική και τελικά θέτουν εκ ποδών την Δημοκρατία» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια των εργασιών των αρμόδιων Επιτροπών.

Από την πλευρά του, ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε απαράδεκτο το ότι «οι διατάξεις του νομοσχεδίου μας επιβλήθηκαν» από τους δανειστές της χώρας. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «θα συνεχίσω τον αγώνα μου μέσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου αυτά τα πράγματα να είναι μια μικρή παρένθεση της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αρνητικές ήταν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών Θανάση Πετράκου και Δημήτρη Κοδέλα.

«Για δεύτερη Τετάρτη ζούμε τον ίδιο εφιάλτη. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήνουμε να γίνονται τιμητές αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτόν τον εφιάλτη που ζουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι είπαν «όχι» στον εκβιασμό και «όχι» στους εκβιαστές», επεσήμανε ο κ. Πετράκος.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοδέλας σημείωσε ότι «ζούμε μια παραδοξότητα: Οι εμπνευστές των μνημονίων ξαφνικά νοιάζονται για το Κοινοβούλιο και τις διαδικασίες και για το ότι είναι περιορισμένος ο χρόνος προκειμένου να εκφράσουν γνώμη οι βουλευτές».

Τα μέτρα θα καταψηφίσει και η Ραχήλ Μακρή, η οποία άσκησε έντονη κριτική, καταγγέλλοντας ότι «αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από ένα μάτσο οικονομικούς δολοφόνους».

Οι δανειστές θέλουν να μαζέψουν τα ακίνητα των πολιτών στην αγοραία και όχι στην πραγματική τους αξία, συμπλήρωσε.

Τα μέτρα θα καταψηφίσει και ο Θανάσης Σκούμας, ο οποίος εμφανίστηκε έντονα επικριτικός για τα «άδικα και αντιλαϊκά» προααπαιτούμενα μέτρα, που ψηφίζονται με διαδικασίες fast track, όπως τις χαρακτήρισε, και ανοίγουν τον δρόμο περαιτέρω φτωχοποίησης του ελληνικού λαού και των λαϊκών στρωμάτων.

«Έρχεται μια συμφωνία, υποτίθεται για να εξυπηρετηθεί το χρέος της χώρας που δεν είναι βιώσιμο. Με αυτή τη συμφωνία όμως δεν θα διασωθεί η χώρα από ένα grexit. Αντίθετα εκεί την οδηγεί, αφού προηγουμένως απαξιωθούν τα κοινωνικά δικαιώματα, τα διαθέσιμα των τραπεζών και ο δημόσιος πλούτος», υποστήριξε ο Θανάσης Σκούμας.

Παράλληλα, η Αγλαΐα Κυρίτση επισήμανε ότι «καλούμαστε με συνοπτικές διαδικασίες να συζητήσουμε το σχέδιο νόμου που δεν τόλμησε να φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση στη Βουλή». «Και δυστυχώς αυτό το κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε η βουλευτής.

Κριτική άσκησε και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία υπερθεμάτισε ότι «το νομοσχέδιο δεν είναι προς το συμφέρον και το δίκιο του πολίτη, του εργαζόμενου του άνεργου, του οικονομικά αδύνατου και εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των τραπεζών».

Σημειώνεται ότι στην ψηφοφορία της προηγούμενης Τετάρτης, 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τα μέτρα, έξι δήλωσαν «παρών», ενώ μία βουλευτής απείχε της διαδικασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα