Ένα σφαγείο με το όνομα Mega

12:21 24/2/2019 - Πηγή: Aixmi

Έπειτα από 27 χρόνια το μόνο που δεν περίμενα να γράψω είναι ότι λυπάμαι και μαζί σιχαίνομαι τη σημερινή κατάντια του σταθμού.

Κλείνουμε τρία χρόνια άθλιας ομηρείας και πάνω που εμείς οι απλήρωτοι, οι κυριολεκτικά πεταμένοι εργαζόμενοι του Mega, βλέπαμε την ειδική διαχείριση και μισο-πιστεύαμε ότι θα έβαζε ένα τέρμα στον εργασιακό αποκλεισμό μας, σήμερα ζούμε ένα νέο επεισοδιακό εφιάλτη.

Για να εξηγήσω πως έχουν τα πράματα, στις αρχές του χρόνου το Mega μπήκε στην τελευταία και

πιο κρίσιμη φάση της ζωής του. Ωφελούμενο από τον γνωστό Νόμο Δένδια, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το κανάλι τέθηκε σε ειδική διαχείριση. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 10/2019, ειδικός διαχειριστής για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Mega, ορίστηκε η κα Ευδοκία Παπανδρέου.

Είπαμε λοιπόν, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του σταθμού, γιατί εξακολουθούμε να είμαστε εργαζόμενοι αφού κανείς μέχρι σήμερα δεν μας έχει απολύσει, να διακόψουμε την επίσχεση και παρά το ψυχικό τραύμα και την οικονομική αιμορραγία που μας έχει γονατίσει, να επιστρέψουμε στο κανάλι που εξακολουθούμε να πονάμε.

Δικό μας «παιδί» είναι, γιατί λοιπόν να μην το στηρίξουμε, να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία και όσο πιο ψηλά φτάσουν οι προσφορές, από τον υποψήφιο αγοραστή, αφού εμείς θέλουμε να ελπίζουμε ότι κάποιος θα βρεθεί και θα το αγοράσει όλο μαζί.

Κι έτσι ξαφνικά αρχίζουν καινούρια προβλήματα!

Όλοι εμείς πηγαίνουμε κάθε μέρα στο ταλαιπωρημένοκτηριακό συγκρότημαγια ένα οκτάωρο. Είμαστε με αδειανές τις τσέπες, αφού κανείς από τις τράπεζες δεν έχει το ελάχιστο φιλότιμο να φροντίσει τις υποχρεώσεις του σταθμού, μα είναι να απορείς με την αναισθησία τους.

Μέσα από το κανάλι παρακολουθούμε τις εξελίξεις, μάλιστα εξηγούμε στους εργαζόμενους-διαχειριστές της GrantThorton, της εταιρίας που έχει αναλάβει την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων, ότι υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορούν να γίνουν, για παράδειγμα η πλήρη αξιοποίηση του τεράστιου ιστορικού αρχείου των ειδήσεων του σταθμού, που έχει ανεκτίμητη αξία. Ακόμη και του εξοπλισμού που θέλει ακριβέστατο έλεγχο και θα μπορούσε άμεσα να τεθεί σε λειτουργία.

Επίσης μαθαίνουμε λεπτομέρειες, από τις μεθόδους που θα ακολουθήσει η ειδική διαχείριση και μάλιστα έχουμε προτείνει να αγωνιστούμε, όλοι μαζί, για να ξαναβρεθεί το σήμα του Megaστις πλατφόρμες Novaκαι Cosmote και αν υπάρχει θέληση να διεκδικήσει άδεια!

Όμως«εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι», αυτή φαίνεται πως είναι η κατάληξη των σημερινών προσπαθειών μας!

Μαθαίνουμε ότι ελάχιστοι εργαζόμενοιτου Megaείναι «απαραίτητοι» και θα συν-εργαστούνμε την ειδική διαχείριση, όσο για τους υπόλοιπους δε βλέπουμε να υπάρχει απολύτως καμιά πρόβλεψη.
Δεν μας απολύουν, σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει, όπως και στην περίπτωση ΔΟΛ, όταν ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και εμείς θα μείνουμε στην παλιά εταιρία (τηλέτυπος) που θα είναι ένα αδειανό πουκάμισο και δεν θα έχει ούτε ένα ευρώ να μας μοιράσει!

–Ποιος έξυπνος και προπαντός τίμιος νους τα σκαρφίζεται όλα αυτά τα κόλπα;

Αλήθεια αυτός ο Νόμος μπορεί να τροποποιηθεί; Να δίνει βρε αδερφέ το δικαίωμα στην ειδική διαχείριση να φτιάξει θαλάμους αερίων, έτσι να τελειώνει μια και καλή με τους εργαζόμενους!

Όπως φαίνεται το μόνο εμπόδιο που έμεινε για να μοσχοπουληθεί η χρυσή κότα της TV είμαστε εμείς, οι τελευταίοι εργάτες του σταθμού.

The post Ένα σφαγείο με το όνομα Mega appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα