Ένα παιχνίδι των αρχαίων Ελλήνων με… διαχρονικό στυλ

01:41 7/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Ας μεταφερθούμε σήμερα από τον ηρωικό κόσμο των αρχαίων Ελλήνων στην καθημερινότητά τους και μάλιστα στο ερωτικό παιχνίδι που, όπως πρόσφατα διάβασα, έγινε και μάθημα σε αμερικανικό Πανεπιστήμιο.

«Κότταβος» ήταν το παιχνίδι δεξιοτεχνίας και ερωτικής μαντείας, που έπαιζαν οι αρχαίοι Έλληνες άνδρες στα νυκτερινά συμπόσια για διασκέδαση. Ο παίκτης εκσφενδόνιζε από το στόμα κρασί πάνω σε μια πιατέλα, που ήταν προσαρμοσμένη ψηλά σε ένα μεταλλικό ραβδί, ή πετούσε με το χέρι ένα ποτήρι κρασί.

Αν το κρασί έπεφτε μέσα στην πιατέλα, τότε ο στόχος είχε επιτύχει και οι οιωνοί ήταν καλοί για

τον παίκτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της βολής είχε κάνει την ευχή για την κατάκτηση μιας κοπέλας. Έτσι, η κοπέλα θα αποδεχόταν την πρότασή του για να αρχίσει η ερωτική τους σχέση. Σημασία. όμως. δεν είχε ο παίκτης να επιτύχει μόνο τον στόχο του αλλά μετρούσε κυρίως η καλαισθησία της βολής και της όλης κίνησής του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Έπρεπε, δηλαδή, να φθάσει στο στόχο του με… στυλ. Ο νικητής έπαιρνε ως δώρο την πιατέλα ή άλλα δώρα όπως μήλα, αβγά κ.ά.

Επομένως, οι αρχαίοι Έλληνες κατακτούσαν τους στόχους τους πάντα με στυλ. Και το στυλ φαίνεται ότι είναι… διαχρονικό και δεν «παίζεται», αρκεί βέβαια οι Νεοέλληνες να μην «παίζουν εν ου παικτοίς»!

Keywords
Τυχαία Θέματα