Έλεος Γιάννη Βαρουφάκη, δεν είσαι ο Σάκης Ρουβάς

19:20 15/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι σταρ, το εμπεδώσαμε!
Υπουργός Οικονομικών της πρώτης αριστερής κυβέρνησης είναι;
Υπουργός της Ελλάδας, με το 1,5 εκατομμύριο ανέργους είναι;
Υπουργός της χώρας, που βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία αισθάνεται ότι είναι;

Πραγματικά σηκώνουν τα χέρια ψηλά και όσοι άκουγαν με προσοχή τις απόψεις του και όσοι χάρηκαν με τον πρώτο τσαμπουκά

του στον πρόεδρο του Eurogroup και όσοι δέχτηκαν με κατανόηση την πρώτη καταιγίδα συνεντεύξεων, δηλώσεων, φωτογραφήσεών του.

Από ένα σημείο και μετά, όμως, είναι ξεκάθαρο πως ούτε οι Έλληνες ούτε οι δανειστές μπορούν να «καταναλώνουν» τόσο Βαρουφάκη. Έχουν κορεστεί οι πάντες, με συνέπεια τις φορτισμένες αντιδράσεις των Ευρωπαίων, αλλά και την απόσυρση της εμπιστοσύνης πολλών Ελλήνων από το πρόσωπό του.

Ο ίδιος δε φαίνεται να δίνει δεκάρα για όλα αυτά. Δηλώνει ότι μετανιώνει για τη φωτογράφιση που έκανε με τη σύζυγό του στο Paris Match, αλλά για αισθητικούς λόγους. Δεν του άρεσαν οι φωτογραφίες, δηλαδή, ενώ βρήκε εξαιρετικό το κείμενο.

Προσέξτε: Ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας, που ο ίδιος χαρακτηρίζει σε «ανθρωπιστική κρίση», επιδεικνύει το πολυτελές σπίτι του με θέα την Ακρόπολη και συγχρόνως καλεί τους Έλληνες σε «λιτό βίο».

Και αφού δηλώνει ότι μετανιώνει, όχι για την ουσία αλλά για το αισθητικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών, τραβάει και μια selfie με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, όπως είχε κάνει χθες με ξένη δημοσιογράφο στο μαγευτικό Κόμο της Ιταλίας. Λες και είναι ο Σάκης Ρουβάς…

Η όλη συμπεριφορά του σας παραπέμπει σε άνθρωπο που έχει επίγνωση της δραματικής κατάστασης της χώρας; Και αν την έχει, αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να την επικοινωνήσει;
Δεν ξέρω πόσο καλός οικονομολόγος είναι ο Βαρουφάκης, εκείνο που ξέρω είναι ότι απολαμβάνει τη δημοσιότητα που του προσφέρει η καρέκλα του, χωρίς να ενδιαφέρεται για το αν η εικόνα που δίνει ο ίδιος ταιριάζει με την κρισιμότητα των στιγμών.

Η λαϊφταιλίστικη εικόνα δε βοηθά ούτε την κυβέρνηση ούτε τη χώρα, κατά τη δική μου γνώμη. Όχι γιατί θυμώνει ο Σόιμπλε, αλλά γιατί απογοητεύονται πρόωρα οι Έλληνες, οι οποίοι βλέπουν τον αριστερό υπουργό να κάνει πράγματα που δεν θα διανοείτο οποιοσδήποτε δεξιός, φιλελεύθερος ή σοσιαλιστής από τους προκατόχους του…

Keywords
Τυχαία Θέματα