Εκτός Ολυμπιακών του Ρίο η άρση βαρών Βουλγαρίας

00:46 20/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (IWF) ανακοίνωσε την αποβολή της εθνικής ομάδας άρσης βαρών της Βουλγαρίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Αφορμή για την απόφαση αυτή στάθηκαν τα 11 θετικά δείγματα αθλητών της εθνικής ομάδας. Εξαιτίας αυτών, η IWF είχε αποκλείσει τον Αύγουστο την ομάδα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Την ίδια απόφαση υιοθέτησε και το Ανώτατο Διαιτητικό

Δικαστήριο (CAS).

Οι 11 αρσιβαρίστες – 8 άνδρες και 3 γυναίκες- βρέθηκαν θετικοί στην στεροειδή αναβολική ουσία, στανοζολόλη, σε έλεγχο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τιφλίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλγαρία είχε αποσύρει για ανάλογους λόγους ολόκληρη την ομάδα της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και είχε στείλει μόλις δύο αθλητές της άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.
Η Βουλγαρία μετρά 36 oλυμπιακά μετάλλια στην άρση βαρών, εκ των οποίων 12 χρυσά. Το άθλημα θεωρείται το δεύτερο πιο δημοφιλές στη χώρα.

Ακόμα, το αρμόδιο όργανο της IWF απέβαλε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που αρχίζει το Σάββατο στο Χιούστον, αθλητές από τις: Ονδούρα, Παναμά, Γουατεμάλα, Σιέρα Λεόνε και Τατζικιστάν, διότι δεν ήταν συνεπείς στα whereabouts (Πρόκειται για έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι αθλητές πρέπει να δηλώνουν με απόλυτη ακρίβεια τον τόπο και το χρόνο που θα βρίσκονται σε περίπτωση αιφνίδιου ελέγχου).

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα