Εκτέλεσαν τον ηγέτη του «Δεξιού Τομέα» στην Ουκρανία

12:32 25/3/2014 - Πηγή: Aixmi

Νεκρός είναι ο αρχηγός του «Δεξιού Τομέα» στην Ουκρανία, Αλεξάντρ Μουζίτσκο, που δολοφονήθηκε από άγνωστους, οι οποίοι τον πυροβόλησαν στην καρδιά με δύο σφαίρες.

O Ουκρανός βουλευτής Aleksandr Doniy έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τον τρόπομε τον οποίο έγινε η δολοφονία στην πόλη Ronvo της Δυτικής Ουκρανίας: «Το αυτοκίνητό του είχε αποκοπεί από δύο άλλα αυτοκίνητα. Το έσυραν και τον τοποθέτησαν πάνω σε αυτά τα αυτοκίνητα. Στη συνέχεια τον πέταξαν στο έδαφος, του έδεσαν τα χέρια πίσω από

την πλάτη και τον σκότωσαν με δυο βολές στην καρδιά».

Ο Μουζίτσκο, από το 2012 βουλευτής της Ουκρανίας, ήταν γνωστός για τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Τσετσενίας στο πλευρό των ανταρτών, αλλά και για τις αντισημιτικές θέσεις του.

Φανατικός αντιρώσος, είχε συμμετάσχει ως εθελοντής στον πόλεμο στην Αμπχαζία, τη Γεωργία και την Τσετσενία. Το 1994 στην Τσετσενία ήταν ο διοικητής της ομάδας εθελοντών «Viking» και ανήκε στην προσωπική φρουρά του Dudayev. Μάλιστα του απένειμαν και τον τίτλο «Ήρωα του Έθνους» για τις υπηρεσίες του.

Την περασμένη Τρίτη, ο Μουζίτσκο στο περιφερειακό κοινοβούλιο του Rovno είχε απειλήσει τους βουλευτές με πολυβόλο και μαχαίρια και απαιτούσε έκδοση απόφασης για να χορηγηθούν κατοικίες στις οικογένειες των διαδηλωτών, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων στο Κίεβο.

Keywords
Τυχαία Θέματα