Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Καταιγίδες και χιόνια από το βράδυ της Δευτέρας

13:49 23/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Από απόψε το βράδυ θα εκδηλωθεί η νέα επιδείνωση του καιρού που ξεκινά από τα νοτιοδυτικά της χώρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κύρια χαρακτηριστικά των έκτακτων καιρικών φαινομένων θα είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και πιθανώς τοπικά

από χαλαζοπτώσεις και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν απόψε το βράδυ στα νησιά του Ιονίου, στην Πελοπόννησο και πιθανώς στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Την Τρίτη καιταίγδες και βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου τις πρωινές ώρες, στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια) και πιθανώς στην Αττική και την Κρήτη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Κατά τόπους σε όλη την ανατολική νησιωτική χώρα.

Επίσης, την Τετάρτη, έκτακτα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.

Επίσης, από απόψε το βράδυ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα). Σ’ αυτές τις περιοχές θα χιονίζει αύριο μέχρι και τις απογευματινές ώρες, ενώ αύριο θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα) της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Επίσης, χιόνια θα έχει η ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στο μεταξύ, με δική του πρόγνωση, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για ρωσικό χιονιά που θα χτυπήσει την Ελλάδα από την Πέμπτη και θα ξεκινήσει πρώτα από τη βόρεια Ελλάδα και από το βράδυ της ίδιας ημέρας μέχρι και το Σάββατο τουλάχιστον και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Καλλιάνου, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις την Παρασκευή στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ακόμη και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα, και αρχικά θα επηρεαστεί η Μακεδονία και εν συνεχεία η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά, η Πελοπόννησος, μέχρι και αργότερα τα νησιά του Αιγαίου σε χαμηλά υψόμετρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα