Έκρυθμη η κατάσταση στο Μενίδι – Μολότοφ, δακρυγόνα και ένοπλες περιπολίες (ΒΙΝΤΕΟ)

09:49 13/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Σκηνικό πολέμου θυμίζει το Μενίδι όπου χθες το βράδυ φορείς και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα στην πόλη, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα.

Ωστόσο, η ειρηνική πορεία μετατράπηκε σε… πολεμική όταν ομάδα περίπου 200 ατόμων θέλησε να επιτεθεί σε σπίτια Ρομά. Αυτή η κίνηση πυροδότησε τα επεισόδια καθώς οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να εμποδίσουν τα άτομα από το έργο τους, τα οποία επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και μολότοφ στους αστυνομικούς, ενώ εκείνοι απάντησαν με χημικά και

κροτίδες λάμψης.

Ομάδα αστυνομικών τραυματίστηκε ελαφρά όταν οι νεαροί τους εγκλώβισαν. Λίγο αργότερα έφτασαν ενισχύσεις και οι άνδρες της ΕΛΑΣ απεγκλωβίστηκαν.

Στη συνέχεια, νεαροί έστησαν οδοφράγματα στη συμβολή της Λιοσίων με την οδό Αριστοτέλους και συνέχιζαν να πετάνε πέτρες και μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που απαντούσαν με χημικά.

Στο μεταξύ οι Ρομά απειλούν με αντίποινα ενώ πραγματοποιούν ένοπλες περιπολίες προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια τους.

Σήμερα οι κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα