Έκρηξη από φάκελο στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι – Ένας τραυματίας

13:42 16/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ δεν υπήρξαν υλικές ζημιές στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας από έκρηξη που σημειώθηκε όταν ο υπάλληλος άνοιξε παγιδευμένο φάκελο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Το παγιδευμένο δέμα εστάλη μέσω του κανονικού ταχυδρομείου ενώ το εκρηκτικό υλικό έσκασε σαν ένα

μεγάλο πυροτέχνημα, τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας. Ενημέρωσε πως είχαν προηγηθεί απειλητικά τηλεφωνήματα που είχαν στοχοποιήσει το ΔΝΤ αλλά δεν μπορούν να το συνδέσουν ακόμη με το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, παραλήπτης του εκρηκτικού δέματος ήταν ένας ανώτατος αξιωματούχος του ταμείου. Ο γραμματέας που άνοιξε τον φάκελο τραυματίστηκε από θραύσματα στο πρόσωπο αλλά και στο τύμπανο από τον πολύ έντονο θόρυβο.

INFO BFMTV – Un blessé dans l'explosion d'une enveloppe piégée au siège du FMI à Paris https://t.co/j26otx3bZQ pic.twitter.com/dWQzlMjVFf

— BFMTV (@BFMTV) March 16, 2017

Ο Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την επίθεση λέγοντας πως «το χτύπημα άφησε έναν άνθρωπο μεταξύ ζωής και θανάτου, ενώ δείχνει ότι είμαστε πάντα στο στόχαστρο».

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε κατηγορηματικά την επίθεση λέγοντας πως πρόκειται για πράξη δειλίας.

«Από την επίθεση τραυματίστηκε μέλος του προσωπικού μας. Καταδικάζω απερίφραστα αυτήν την δειλή πράξη βίας και επιβεβαιώνω πως το ΔΝΤ με αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε το έργο μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές Αρχές για να ερευνήσουμε αυτό το περιστατικό και διαβεβαιώνουμε το προσωπικό μας για την ασφάλειά του».

Keywords
Τυχαία Θέματα