Έκλεισε τα 100 της χρόνια η σταρ του «Όσα παίρνει ο άνεμος» Ολίβια ντε Χάβιλαντ (ΒΙΝΤΕΟ)

14:43 1/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Η μόνη σταρ που βρίσκεται εν ζωή από το καστ της θρυλικής ταινίας «Όσα παίρνει ο άνεμος» κλείνει σήμερα τα 100 της χρόνια κι έχει να θυμάται τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, έγχρωμες ταινίες, μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και μία ασυμβίβαστη ζωή.

Η ίδια η Ολίβια ντε Χάβιλαντ δηλώνει πως θα πεθάνει στα 110 της χρόνια προκειμένου να προλάβει να γράψει την αυτοβιογραφία της, ενώ το μυστικό για τη μακροζωία της λέει πως είναι: «Η αγάπη, το γέλιο και το φως».

Πριν τη μάθει

ο κόσμος όλος και μείνει στη συνείδησή μας ως η Μέλανι Χάμιλτον η αγαπημένη του Άσλεϊ και πόθου της Σκάρλετ Ο’ Χάρα, είχε ήδη πρωταγωνιστήσει στο πλευρό του Έρολ Φλιν στην ταινία Όνειρο καλοκαιρινής νυχτός το 1935. Τρία χρόνια μετά ήρθε ο ρόλος στο «Όσα παίρνει ο άνεμος». Αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο το 1988.

Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ δεν δίστασε να εγκαταλείψει το Χόλιγουντ καθώς ήθελε πάντα να γνωρίσει την ευρωπαϊκή κουλτούρα και να ζήσει στο Παρίσι, όπως κι έκανε. Γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1916 και ήταν Βρετανοαμερικάνα. Έκανε δύο γάμους και απέκτησε δύο παιδιά. Γνωστή είναι και η κόντρα της με την αδερφή της επίσης επιτυχημένη ηθοποιό Τζόαν Φοντέιν με την οποία συμφιλιώθηκαν λίγα χρόνια πριν από τον θάνατο εκείνης. Υπήρξαν οι μόνες αδερφές που κατάφεραν και οι δύο να κατακτήσουν Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου.

Η ντε Χάβιλαντ στην καριέρα της κέρδισε δύο Όσκαρ, δύο Χρυσές Σφαίρες, ένα ΕΜΜΥ και αναρίθμητες διακρίσεις από Ενώσεις Ηθοποιών και Κριτικών.

Έχει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ ενώ έχει τιμηθεί και με το εθνικό μετάλλιο τεχνών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Επίσης, η Γαλλία την έχει τιμήσει με τον τίτλο «Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής».

Keywords
Τυχαία Θέματα