Εκκλησία βγάζει στο «σφυρί» δημόσιο ακίνητο

10:16 1/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Έκπληξη προκαλεί πλειστηριασμός που θα πραγματοποιηθεί στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας, αφού επισπεύδων είναι Ιερός Ναός και οφειλέτης είναι δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με το paramythia-online.gr, δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών ένα οικόπεδο του δήμου Ηγουμενίτσας, εμβαδού 685,92τ.μ. το οποιο βγαίνει σε δημοπρασία, με επισπεύδων τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Γραικοχωρίου καθώς και τον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας Γραικοχωρίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου,

στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας ενώπιον συμβολαιογράφου με πρώτη προσφορά τις 130.000€ η οποία είναι η και η εμπορική άξια του ακινήτου.

Είχε προηγηθεί κατάσχεση του ακινήτου μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας, για ποσό οφειλής του δήμου Ηγουμενίτσας προς τον Ιερό Ναό Δημητρίου Γραικοχωρίου, ύψους 42.083,09 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης μέχρι εξόφλησης σύμφωνα με τη κοινοποιηθείσα επιταγή προς πληρωμή με αριθμ. 5.665Γ ́/2016 ́έκθεση επίδοσης της Δικαστικής Επιμελήτριας.

Οι υποψήφιοι πλειοδότες θα μπορούν να επισκεφτούν και να δουν το ακίνητο στις 1 και 4 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paramythia-online.gr, από τον δήμο Ηγουμενίτσας, το οφειλόμενο ποσό κατατέθηκε την ημέρα της απόφασης του Ειρηνοδικείου, ωστόσο δεν εχει ακυρωθεί μέχρι στιγμής η διαδικασία, κάτι που θεωρούν πως είναι τυπικό. Επίσης εξέφρασαν την απορία τους για τη δημοσίευση στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών.

The post Εκκλησία βγάζει στο «σφυρί» δημόσιο ακίνητο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα