Εκκενώνεται ο καταυλισμός της Ειδομένης (BINTEO-EIKONEΣ)

08:35 24/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης που προβλέπει τη μεταφορά των εγκλωβισμένων προσφύγων σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας.

Η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται λεωφορεία στα οποία θα επιβιβαστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες.

#Kgreece Στιγμιότυπα από την επιχείρηση εκκένωσης #eidomeni https://t.co/iHrJGe6Vfv

pic.twitter.com/UsZTPdHSai

— kathimerini.gr (@kathimerini_gr) May 24, 2016

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλία αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν από την Αττική.

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ δεν προβλέπει τη χρήση βίας, αλλά θα καταβληθεί προσπάθεια οι περίπου 8.500 πρόσφυγες και μετανάστες της Ειδομένης να πειστούν να εγκαταλείψουν τον άτυπο καταυλισμό, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε κάποια οργανωμένη δομή, απ’ όπου θα δρομολογήσουν τις διαδικασίες ένταξής τους στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και αίτησης χορήγησης ασύλου.

Όπως έγινε γνωστό, η διαδικασία απομάκρυνσης ξεκίνησε από τις σκηνές, που βρίσκονται διάσπαρτες σε χωράφια του άτυπου καταυλισμού, προς την πλευρά του οικισμού της Ειδομένης, ενώ σταδιακά θα εξελιχθεί με κατεύθυνση τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Οι μετακινούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες, διαχωρίζονται ανάλογα με την εθνικότητά τους.
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Ήδη από χθες το βράδυ, αστυνομικοί ειδοποιούσαν δημοσιογράφους και αλληλέγγυους να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό ενόψει της επιχείρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα