Εκατοντάδες εκκλησίες χτυπούν πένθιμα τις καμπάνες για το πολύπαθο Χαλέπι

13:15 21/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Στο μαρτυρικό Χαλέπι έχει σταματήσει ο χρόνος, οι βόμβες με θύματα άμαχο πληθυσμό και παιδιά, προκαλούν θυμο, αγανάκτηση και αποτροπιασμό… Απέναντι σε αυτήν την συνεχιζόμενη τραγωδία εκατοντάδες εκκλησίες από 20 περίπου χώρες συγχρονίζονται και χτυπούν πένθιμα τις καμπάνες αποτίωντας με αυτόν τον τρόπο ύστατο φόρο τιμής σε όλους εκείνους που τόσο άδικα χάθηκαν στη δίνη αυτού του πολέμου.

Η ενορίας της εκκλησίας Κάλλιο του Ελσίνκι έκανε την αρχή στις 12 Οκτωβρίου μετά την εντατικοποίηση των βομβαρδισμών στο Χαλέπι.

«Μετά

τις δυσάρεστες ειδήσεις για το Χαλέπι, αποφασίσαμε να χτυπάμε καθημερινά πένθιμα τις καμπάνες μας από τις 17:00 για να θυμόμαστε το θάνατο όλων. Αρχικά ζητήσαμε από μερικές τοπικές εκκλησίες να ενωθούν μαζί μας και να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας» δήλωσε ο εφημέριος της ενορίας προσθέτοντας:

«Όλοι βλέπουμε τα καταστροφικά γεγονότα στο Χαλέπι, αλλά την ίδια στιγμή αισθάνονται ανήμποροι να βοηθήσουμε, λόγω της πολυπλοκότητας της κατάστασης. Με τις καμπάνες, θέλουμε να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί, και να δώσουμε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».

Στην ιστοσελίδα «Καμπάνες για το Χαλέπι» που δημιούργησε η Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία της Φινλανδίας υπάρχει μία λίστα από 500 εκκλησίες από 20 χώρες που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Οι καμπάνες θα συνεχίσουν να χτυπούν καθημερινά μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα