Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας

19:33 8/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη, εκφράζοντας την αντίθεση τους στην οποιαδήποτε ανακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία και δείχνοντας την διαφορά απόψεων που υπάρχει μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Οι διαδηλωτές κινήθηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης κρατώντας ισπανικές και καταλονικές σημαίες, αλλά και πανό που έγραφαν: “Η Καταλονία

είναι Ισπανία” και “Μαζί είμαστε δυνατότεροι”.
Η ένωση της Catalan Civic Society (SCC), η οποία διοργάνωσε την εκτίμησε ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν σχεδόν 950.000 άνθρωποι.

Το μήνυμα Ραχόι
«Για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, του συντάγματος και της ελευθερίας, θα διατηρήσουμε την ενότητα της Ισπανίας, δεν είστε μόνοι»έγραψε στο Τwitter o Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Stampa, η εκδήλωση που διοργανώθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη για να πει «όχι» στην απόσχιση από την Ισπανία είναι «η καλύτερη απόδειξη» του γεγονότος ότι ένας «πολύ μεγάλος Καταλανικός» τομέας αντιτίθεται στο «πραξικόπημα» που διεπράχθη με το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου.

Μάλιστα σε μια συνέντευξη του στη δημόσια τηλεόραση ο νικητής του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας Mario Vargas Llosa, που ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές, ενώ είναι Περουβιανός, έζησε πολλά χρόνια στη Βαρκελώνη δήλωσε πως: «Υπάρχουν πολλοί Καταλανοί που δεν αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται από τους ανεξάρτητους» και συμπλήρωσε πως υπάρχουν κάποιοι που «πιστεύουν ότι η Ισπανία και η Καταλονία, ενώθηκαν για πέντε αιώνες, και δεν μπορούν να διαιρεθούν από τίποτα και κανέναν»είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα