Εκατόμβη θυμάτων αφήνει πίσω του ο καύσωνας στην Ινδία

17:12 30/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Πλησιάζουν τις 2.000 οι νεκροί από τον εφιαλτικό καύσωνα στην Ινδία. Το φοβερό είναι πως θα είχαν σωθεί ζωές, αν οι Aρχές ακολουθούσαν το παράδειγμα της πόλης Αχμενταμπάντ, η οποία πήρε μέτρα, όπως η λειτουργία χώρων με κλιματισμό, για να προστατεύει τους πολίτες της από τις υψηλές θερμοκρασίες, δήλωσαν σήμερα ειδικοί.

Συνολικά 1.786 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους αυτήν την εβδομάδα από το κύμα καύσωνα που πλήττει τη βόρεια και τη νότια Ινδία, με το θερμόμετρο να ξεπερνάει τους 46 βαθμούς Κελσίου στα κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα,

αλλά και στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί.

Οι άδειες των γιατρών έχουν ανακληθεί, ώστε να βοηθήσουν στη φροντίδα των χιλιάδων ανθρώπων που συρρέουν στα νοσοκομεία και τις κλινικές με προβλήματα υγείας. Οι περισσότεροι νεκροί από το κύμα καύσωνα είναι εργάτες οικοδομών, άστεγοι και ηλικιωμένοι.

Ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, η Ινδία αναμένεται να αντιμετωπίζει συχνότερα κύματα καύσωνα, όπως αυτό που προκάλεσε τόσους θανάτους, και θα πρέπει, σύμφωνα με ειδικούς, να χαρακτηρίσει το καιρικό αυτό φαινόμενο μια φυσική καταστροφή, όπως συμβαίνει με τις πλημμύρες ή τους σεισμούς, και να καταρτίσει μια στρατηγική για να προστατεύει τους πιο ευάλωτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα