Εκατόμβη νεκρών στη Βαγδάτη από την επίθεση του ISIS (ΒΙΝΤΕΟ)

09:03 4/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Περισσότεροι από 125 είναι οι νεκροί στη βομβιστική επίθεση που πραγματοποίησε χθες το Ισλαμικό Κράτος στην καρδιά της Βαγδάτης, κοντά σε συνοικία σιιτών, τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούν αιρετικούς.

Οι επιζήσαντες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην κατοικία του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον για ελλιπή μέτρα ασφαλείας και προστασίας τους. Εκείνος ορκίστηκε εκδίκηση, ενώ ένα ατομο συνελήφθη που φέρεται να έχει σχέση με τη

διπλή βομβιστική επίθεση, η οποία ήταν η πιο αιματηρή στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στη Βαγδάτη, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, Μπαχράμ Κασεμί εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην κυβέρνηση του Ιράκ, αλλά και στις οικογένειες των θυμάτων, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα σταθεί στο πλευρό του Ιράκ, μέχρι την τελική ήττα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Παράλληλα, καταδίκασε την πρακτική του Ισλαμικού Κράτους να καταφεύγει στην υιοθέτηση πρακτικών δειλίας, με συνέπεια το θάνατο αθώων πολιτών,

Keywords
Τυχαία Θέματα