Εισαγγελέας για «δράκο Αμαρουσίου»: Δρούσε μεθοδευμένα

12:49 28/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Την ενοχή του 30χρονου κατηγορουμένου ως «δράκου του Αμαρουσίου» για τις κακουργηματικές πράξεις της απόπειρας βιασμού κατά συρροή και της παράνομης οπλοκατοχής, πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναγνωρίζοντάς του πλήρη διαύγεια και στόχο να ικανοποιήσει τις γενετήσιες ορμές του.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από τα θύματά του και τις οικογένειές τους, ενώ ζήτησε και την επιείκεια του δικαστηρίου, λέγοντας πως αιτίες για τις πράξεις του ήταν

μία ιερόδουλη με την οποία είχε σχέση. «Άκουγα φωνές που μου έλεγαν, χούφτωσέ τη, θωπευσέ την. Ήμουν άρρωστος. Στα πρόσωπα των γυναικών αυτών έβλεπα την Τζωρτζέτα, που με είχε ταπεινώσει, απορρίψει και πληγώσει. Θέλω να πω σήμερα σε όλες αυτές τις γυναίκες ότι δεν ήθελα να τις βιάσω, ούτε να τις σκοτώσω, ήθελα μόνο να τις ταπεινώσω. Ήθελα να τις ντροπιάσω» είπε ο 30χρονος.

Από την πλευρά της η εισαγγελέας απέρριψε την υπερασπιστική γραμμή, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος δρούσε μεθοδευμένα και οργανωμένα: «Δεν αντέχει στη βάσανο της λογικής ότι η προτροπή των φωνών ήταν να μειώσει τα θύματά του. Επέλεξε να προβεί σε πράξεις που κατατείνουν σε ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής, κι όχι σε ηπιότερες πράξεις«.

Ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι δεν στόχευε στον βιασμό, σύμφωνα με την εισαγγελέα, καταρρίπτεται καθώς «από τη διαδικασία προκύπτει ότι ενήργησε οργανωμένα και μεθοδευμένα, χωρίς ψύχωση. Επέλεγε τα θύματά του για να προβεί σε πράξεις βίας και πράξεις ασελγείς. Μάλιστα, η τελευταία του επίθεση έγινε αφού είχε εφοδιασθεί μονωτική ταινία για να μην ακούγονται οι φωνές του θύματος«.

Επικαλέστηκε επιπλέον την έκθεση πραγματογνωμοσύνης σύμφωνα με την οποία ο 30χρονος δεν είναι ψυχωσικός, έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία και δεν είχε εξαρτήσεις από το αλκοόλ.

Παρούσες στη διαδικασία και κάποια από τα θύματά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα