Είναι, όντως, φιλευρωπαίοι οι «μενουμευρώπη»;

18:05 1/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Στις 15 Ιουνίου διοργανώνεται στην Αθήνα συλλαλητήριο με σύνθημα «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ». Επισήμως κανείς δεν ξέρει ποιος το διοργανώνει. Στο σχετικό διαφημιστικό δεν αναφέρεται τίποτα. Μόνο η ημερομηνία, η λέξη «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ», και από κάτω η απόπειρα να απογυμνωθεί η πρωτοβουλία από κάθε μορφής κομματικό ή ιδεολογικό μανδύα: «ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα. Πολίτες μόνο». Επίσης δεν υπάρχει καμία εξήγηση, για τους λόγους που ζητείται

η παραίτηση της κυβέρνησης, ποιος την ζητάει και τι θέλει να γίνει μετά. Εκλογές; Κυβέρνηση συνεργασίας όλων των κομμάτων; Κυβέρνηση της αντιπολίτευσης; Τίποτα. Μόνο «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ» από κάποιους αγνώστους.

Φυσικά, είναι ολοφάνερο ποιες δυνάμεις διοργανώνουν το συλλαλητήριο και ποιες κοινωνικές ομάδες θα συμμετάσχουν. Πρόκειται στην ουσία για τις δυνάμεις εκείνες που στήριξαν το «ΝΑΙ», πριν από 11 μήνες, τις δυνάμεις που εκφράζουν τις «μεταρρυθμίσεις» και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Πρόκειται για τους «μενουμευρώπη».

Αναζητώ τον λόγο για τον οποίο οι «μεταρρυθμιστικές», φιλευρωπαικές δυνάμεις της χώρας ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης. Τον περασμένο Αύγουστο κάνοντας μία στροφή 180 μοιρών ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκαναν αυτό ακριβώς που τους ζητούσαν οι ψηφοφόροι του «ΝΑΙ». Κράτησαν την Ελλάδα στο «ευρώ με κάθε κόστος», όπως ακριβώς ζητούσαν και οι «μενουμευρώπη» και έφεραν το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ψήφισαν με χέρια και πόδια ΟΛΟΙ -και οι… «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ»! Εκτοτε, η κυβέρνηση έχει προωθήσει μια σειρά από «μεταρρυθμίσεις» που οι προηγούμενες αδυνατούσαν να περάσουν, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις λιμένων και αεροδρομίων, ή το ασφαλιστικό, ή κάποια ΜΗΣΥΦΑ (που, ειρήσθω εν παρόδω, μετατράπηκαν σε …παραφάρμακα, πήγαν από το 6% στο 24% ΦΠΑ και ξεκίνησαν να πωλούνται στα Super market με αύξηση 55%). Σήμερα το Grexit δεν συζητείται πλέον ως προοπτική πουθενά. Ο Σόιμπλε κάνει δηλώσεις πως «η Ελλάδα έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λοιπόν, κρατά την Ελλάδα στην Ευρώπη. Ψηφίζει τις μεταρρυθμίσεις που κρατούν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Έφερε το Μνημόνιο που κρατά την Ελλάδα στην Ευρώπη. Τι παραπάνω θέλουν λοιπόν οι «μενουμευρώπη» και ζητούν την παραίτηση μιας κυβέρνησης, που ούτε στα καλύτερα όνειρά τους έχουν δει; Τι διαφορετικό κάνει η σημερινή κυβέρνηση από τις προηγούμενες, για τις οποίες δεν έθεσαν ποτέ θέμα «ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ». Να προκαλούσαν το συλλαλητήριο η Ζωή και ο Λαφαζάνης, να το καταλάβω. Και δεν είναι μόνο αυτό!

Μπορεί να έκανε μία επικών διαστάσεων κολοτούμπα, μπορεί να κορόιδεψε το 62% του «ΟΧΙ», μπορεί να έφερε στην Ελλάδα νέο Μνημόνιο (αντί να το σκίσει), όμως, ο Τσίπρας ήταν μοναδικός που πέρασε αυτό το Μνημόνιο από την βάσανο των εκλογών. Δεν το έκανε ούτε ο ΓΑΠ το 2010, ούτε οι Σαμαράς και Βενιζέλος το 2012. Ο Τσίπρας πήγε σε εκλογές και είπε ορθά κοφτά: «Ποιος θέλετε να εφαρμόσει αυτό το τρίτο μνημόνιο;» Η απάντηση δόθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τελικά, η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι πως οι «μενουμευρώπη» δεν θέλουν απλώς να κρατηθεί η Ελλάδα πάση θυσία στο ευρώ, δεν θέλουν μόνο τα μνημόνια (που για να θυμηθούμε και τον Άδωνη, «αν δεν υπήρχαν θα έπρεπε να τα είχαμε εφεύρει μόνοι μας»). Θέλουν να την κρατήσει ο Μουρούτης, θέλουν τα μνημόνια να τα επιβάλλει ο Μητσοτάκης και η Φώφη. Τελικά, απ’ ό,τι φαίνεται, κάποιοι άνθρωποι δεν παραιτούνται με τίποτα…

Keywords
Τυχαία Θέματα