Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος βιομήχανος και πρώην σύντροφος του Ιβ Σεν Λοράν, Πιερ Μπερζέ

13:05 8/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της επιχειρηματικής ζωής και της βιομηχανίας της μόδας, ο Πιερ Μπερζέ, πρώην σύντροφος του θρυλικού σχεδιαστή Ιβ Σεν Λοράν και διαχειριστής του οίκου μόδας επί 40 χρόνια.

Ο επιχειρηματίας και βιομήχανος είχε προσβληθεί από μυοπάθεια και πέθανε έπειτα από επιπλοκές «μακράς νόσου», σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Πιερ Μπερζέ – Ιβ Σεν Λοράν.

«Το Ίδρυμα Pierre Bergé –

Yves Saint Laurent στο Παρίσι και το Ίδρυμα Jardin Majorelle στο Μαρακές με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του προέδρου τους-ιδρυτή Πιερ Μπερζέ, που επήλθε σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2017 στις 05.39′ στην κατοικία του στο Σεν-Ρεμί-ντε-Προβάνς» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Συνιδρυτής και διαχειριστής επί 40 χρόνια του οίκου μόδας Yves Saint Laurent, φέρεται να είναι εκείνος που πρότινε στον θρυλικό σχεδιαστή να ονοάσει τον οίκο μόδας από το όνομά του. Διετέλεσε πρόεδρος των Σχεδιαστών Μόδας, υπήρξε πρεσβευτής της UNESCO, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του ομίλου Τύπου Le Monde από το 2010, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, έδωσε μάχη για την εκστρατεία του ΑIDS και θερμός υποστηρικτής του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν.

Keywords
Τυχαία Θέματα