Έφυγε από τη ζωή ο Ευθύμιος Πιστιόλας, ιδρυτής της Agrino

09:28 9/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Απεβίωσε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ο Ευθύμιος Πιστιόλας, εκ των ιδρυτών της Agrinο-EΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε.

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο, το 1922 και μαζί με τα αδέρφια του, Ευστράτιο και Γεώργιο, ίδρυσε το 1955 την εταιρεία Αφοί Πιστιόλα – Ελληνικοί Ορυζόμυλοι, εγκαθιστώντας στο Αγρίνιο εργοστάσιο με αντικείμενο την επεξεργασία ρυζιών. Ο Ευστράτιος, ο Ευθύμιος και ο Γεώργιος Πιστιόλας έμαθαν τα μυστικά του εμπορίου τροφίμων μέσα στο μαγαζί του πατέρα τους.

Μετακόμισε στην Αθήνα,

και το 1969 λάνσαρε στην ελληνική αγορά το ρύζι «Agrino», στην πρωτοποριακή για την εποχή χάρτινη συσκευασία, κυρίαρχη ως τις μέρες μας.

Σύστησε δίκτυο διανομών, με έδρα την Κυψέλη, και διεύρυνε την παρουσία των προϊόντων Agrino στην ελληνική αγορά. Τη δεκαετία του ‘70 με πρωτοποριακές διαφημιστικές δράσεις και έμφαση στην κορυφαία ποιότητα , κατάκτησε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, η εταιρεία θα προσφέρει μεγάλη γκάμα προϊόντων ρυζιού, πετυχαίνοντας μάλιστα να περιορίσει σημαντικά τις εισαγωγές και με αντιπάλους μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων. Η βάση για όλα αυτά είναι το εργοστάσιο του Αγρινίου. Παρέα με τις εξελίξεις αυτές η εταιρεία και οι αδελφοί Πιστιόλα πορεύτηκαν έως το τέλος του 20ού αιώνα, με το 1998 να είναι χρονιά-ορόσημο για την εταιρεία.

Μέσα στη «νέα καρδιά» της ελληνικής παραγωγής ρυζιού, που πλέον είναι η Μακεδονία, λόγω αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της σχετικής ξηρασίας που παρατηρείται στον Νότο, ιδρύεται το εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη. Ήδη τρία χρόνια νωρίτερα έχει εκσυγχρονιστεί το εργοστάσιο του Αγρινίου και έχει οργανωθεί το νέο κέντρο διανομής στη Λυκόβρυση Αττικής. Όλες αυτές οι εξελίξεις βοηθούν την εταιρεία να μπει και στην αγορά των οσπρίων (φασόλια, φακές και φάβα).

Μαζί με τη σύζυγο του, Καίτη Πιστιόλα, απέκτησε 3 γιους και 6 εγγόνια, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα