Εύσημα από Μέρκελ, χωρίς δέσμευση για το χρέος -Σαμαράς: Όχι νέο μνημόνιο‏

23:28 11/4/2014 - Πηγή: Aixmi

Η Άνγκελα Μέρκελ ήρθε στην Αθήνα, είδε τον Αντώνη Σαμαρά, απέδωσε εύσημα στις θυσίες των Ελλήνων, τόνισε ότι η πετυχημένη έξοδος στις αγορές αποτελεί απόδειξη ότι επανέρχεται η εμπιστοσύνη προς τη χώρα, αλλά απέφυγε κάθε δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους όπως και για τη μη ύπαρξη νέου Μνημονίου.

«Θα

δούμε την πορεία των πραγμάτων, θα μάθουμε το πρωτογενές πλεόνασμα και τα αποτελέσματα των stres tests, και τους επόμενους μήνες θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και θα δούμε τι θα γίνει με το χρέος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η κατάσταση τότε θα είναι, έτσι κι αλλιώς, καλύτερη».

Ειδικά για το ενδεχόμενο νέου δανείου και νέου Μνημονίου επισήμανε με νόημα ότι η όλη σχέση μας δεν έχει τελειώσει. Το τρέχον πρόγραμμα πηγαίνει έως το τέλος του 2014.

Ο Αντώνης Σαμαράς, πάντως, εμφανίστηκε σίγουρος ότι δεν θα χρειαστεί νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, διότι -όπως είπε- πιάνουμε τους στόχους μας. Πρόσθεσε, όμως, ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες και οι μεταρρυθμίσεις -προφανώς για να καθησυχάσει τους φόβους των Γερμανών ότι «οι Έλληνες θα ξαναρχίσουν τα ίδια, να καταναλώνουν περισσότερα δηλαδή από όσα παράγουν»…

Keywords
Τυχαία Θέματα