Δραματικές οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες: Διακοπή στη Σύνοδο -Προτείνεται τάιμ άουτ από την ευρωζώνη

20:02 12/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης διεκόπη λίγο πριν τις 7, προκειμένου να υπάρξουν άτυπες διαβουλεύσεις, όπως τόνισε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συναντάται με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας χαρακτήρισε το κείμενο στο οποίο κατέληξε νωρίτερα το Eurogroup «το σημαντικότερο βήμα μέχρι τώρα» και σημείωσε ότι την ανάγκη οι διαβουλεύσεις να επικεντρωθούν στα βασικά σημεία του κειμένου.

Στο μεταξύ το Eurogroup όπως επιβεβαιώνει και η σχετική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών παραπέμπει στους ηγέτες της Ευρωζώνης για αποφάσεις στο ζήτημα της Ελλάδας

Το Eurgroup, όπως αναφέρεται, συζήτησε μία σειρά προτάσεων για την μελλοντική πορεία, προκειμένου αυτές να εγκριθούν από τους αρχηγούς των κρατών – μελών της ζώνης του ευρώ.

«Κάναμε πρόοδο, αλλά παραμένουν ανοιχτά κάποια σημαντικά ζητήματα, τα οποία θα θέσουμε στους αρχηγούς προκειμένου να αποφασίσουν» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση.

Σχετική έκθεση της προόδου υπέβαλε ο Ντάισελμπλουμ στη Σύνοδο.

Στο κείμενο που έχει ανέβει από πολλούς ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ στο twitter αναφέρεται πως «σε περίπτωση που δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία, στην Ελλάδα θα προσφερθεί γύρος διαπραγματεύσεων για ένα διάλειμμα-τάιμ άουτ από την ευρωζώνη, με πιθανή μια αναδιάθρωση χρέους«.

Η φράση αυτή βρίσκεται μέσα σε αγκύλη, ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό.

Stupid…if #Greece leaves they wont pay. Point. pic.twitter.com/JB2H9YQz92

— Idafe Martín Pérez (@IdafeMartin) July 12, 2015

"Serious concerns regarding sustainability of Greek debt…due easing of policies during last 12 months" ajajaja pic.twitter.com/NLg8LOdBck

— Idafe Martín Pérez (@IdafeMartin) July 12, 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα