Δραγασάκης στη Les Echos: Ναι σε παραχωρήσεις, όχι σε πλήρη υποχώρηση

22:05 16/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη γαλλική Les Echos.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στη διαδικασία να πραγματοποιήσει φέτος μια μικρή ανάκαμψη της οικονομίας της και να έχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5%. Το 2015 πρέπει να είναι η χρονιά της σταθεροποίησης. Έ

χουμε τιμήσει μέχρι εδώ όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις μας, αλλά για

να συνεχίσουμε να το κάνουμε έχουμε ανάγκη τη συνεργασία των ευρωπαϊκών θεσμών. Το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε, οδήγησε στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή που γνωρίζετε. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο μετάβασης που πρέπει να καταλήξει σε ένα νέο συμβόλαιο με την ΕΕ», σημειώσε μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασάκης.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2014, είχαμε απόσυρση καταθέσεων και έλλειψη ρευστότητας. Η κατάσταση ήταν γνωστή. Για αυτό και ζητήσαμε μια περίοδο μετάβασης προκειμένου να σταθεροποιήσουμε την οικονομία με τη εποικοδομητική συνεργασία όλων. Ωστόσο, μέχρι τώρα, αυτή τη συνεργασία δεν την βλέπουμε. Από τη μεριά μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε για ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας,δεν βρίσκουμε όμως το αντίστοιχο των προσπαθειών μας στους ευρωπαίους εταίρους μας.

Οι βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές μας ανάγκες αφορούν εντούτοις μικρά ποσά. Η οικονομία μας εξακολουθεί να έχει πλεόνασμα και έχουμε ένα σημαντικό σχέδιο για επιταχύνουμε τα οικονομικά έσοδα, κυρίως χάρις στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Αλλά για αυτά, έχουμε ανάγκη ενός χρόνου κάποιων μηνών».

Keywords
Τυχαία Θέματα