Δραγασάκης: Aντιμετωπίσαμε συνέπειες πολέμου σε καιρό ειρήνης

00:41 9/9/2016 - Πηγή: Aixmi

«Το χρέος δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα. Είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, τόσο ως υψηλό δημόσιο χρέος όσο και ως μεγάλο ιδιωτικό χρέος» επέμεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει συνέπειες πολέμου σε καιρό ειρήνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3

το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι παραμένει στόχος η διαγραφή του χρέους, με την κυβέρνηση να διεκδικεί τη λήψη άμεσων μέτρων.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε επίσης ότι το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους συνδέεται με εκείνο της ανάπτυξης και της άσκησης κοινωνικής πολιτικής.

Όπως εκτίμησε, πλέον, σε όρους οικονομίας, έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις της ανάκαμψης. Τόνισε επίσης ότι η ανάκαμψη δεν μπορεί παρά να έχει ως συστατικό της την ανάκαμψη των εισοδημάτων, ενώ χαρακτήρισε «κλειδί» τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Δραγασάκης επανέλαβε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος εξασφαλίζει σταθερό φορολογικό καθεστώς για επενδύσεις μακράς προοπτικής, ενώ αναφερόμενος στις τράπεζες, έκανε λόγο για ζημιές από το PSI. «Στόχος οι τράπεζες να ξαναγίνουν τράπεζες και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα «κόκκινα» δάνεια», συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι για την ώθηση στην ανάπτυξη αναπτύσσονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για στοχευμένη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα