ΔΝΤ: Περιμένουμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση

00:43 23/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιμένει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με οποιαδήποτε κυβέρνηση προκείψει από τις εκλογές στην Ελλάδα ενώ δεν αναμένει έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Αυτό τουλάχιστον

δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του οργανισμού Μπιλ Μάρεϊ απαντώντας χαρακτηριστικά σε ερώτηση σχετικά με πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: «Δεν θεωρούμε πιθανό αποτέλεσμα των εκλoγών το Grexit».

Ο κ. Μάρεϊ αν και αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο αποτέλεσμα των εκλογών, δήλωσε μόνο πως «περιμένουμε να ξεκινήσουμε συζητήσεις με οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλεγεί».

Από την πλευρά της η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε δήλωσή της μετά τις εξαγγελίες Ντράγκι επισήμανε: «Χαιρετίζουμε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα οποία σίγουρα θα ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό τη χαλαρή στάση που κρατά η ΕΚΤ. Η προγραμματισμένη επέκταση του ισολογισμού της ΕΚΤ θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους δανεισμού σε ολόκληρη την ευρωζώνη, στην αύξηση των πληθωριστικών προσδοκιών, καθώς και στη μείωση του κινδύνου μιας παρατεταμένης περιόδου χαμηλού πληθωρισμού».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Τα μέτρα αυτά θα αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό την προοπτική της ΕΚΤ να διατηρηθεί η σταθερότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα