Διόρισαν σύζυγο βουλευτίνας του Σύριζα σε κρατική θέση -Θύελλα αντιδράσεων

14:26 9/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη να προχωρήσει σε στελέχωση του ΔΣ μιας δημόσιας επιχείρησης, που δεν έχει ουσιαστικό αντικείμενο, και να ορίσει ως διευθύνοντα σύμβουλο το σύζυγο βουλευτίνας του Σύριζα!

Ειδικότερα αποφάσισε να στελεχώσει τη «Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε», η οποία θα έχει ως αντικείμενο την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ελλάδα

μέσω Τουρκίας -έργο, όμως, που έχει ακυρωθεί μετά τη δραματική επιδείνωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων. Στη δε δε θέση του επικεφαλής όρισε τον Αργύρη Αργυρού, σύζυγο της κυβερνητικής βουλευτίνας Χαράς Καφαντάρη.

Η αντιπολίτευση σύσσωμη μίλησε για επιχείρηση -φάντασμα και κατήγγειλε ότι συγκροτείται μόνο και μόνο για να βολευτούν «ημέτεροι». Ακόμη και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, διατύπωσε σοβαρές ενστάσεις τονίζοντας: «Σε αυτό το κομμάτι, το συγγενικό, πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί… Είναι… θέμα!».

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης επιχείρησε να δικαιολογήσει την ενεργοποίηση της εταιρείας, μιλώντας για ενεργειακές ανακατατάξεις που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Υποστήριξε ότι η επιθυμία της Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού παραμένει ισχυρήν ενώ σημείωσε ότι ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η Ιταλία για συμμετοχή στο συνολικό πρότζεκτ.

«Υπάρχουν δηλώσεις -και μετά την πτώση του αεροσκάφους- του προέδρου Πούτιν για την αναγκαιότητα του έργου», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «η εταιρεία θα στεγάζεται στο υπουργείο, θα χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα και το ρεύμα του υπουργείου. Δεν θα έχουμε σπατάλη. Η Ελλάδα έχει την τύχη να είναι από τους προνομιακούς συνομιλητές της Ρωσίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα