Διοικητικό Πρωτοδικείο: Νόμιμη η κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού

12:08 16/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Με απόφασή του το Διοικητικό Πρωτοδικείο έκρινε νόμιμη την κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού που μαζί με άλλους επτά έφθασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη το ανώτατο όριο κράτησης που είναι 18 μήνες, ενώ εφόσον δεν είναι εφικτή η απομάκρυνσή του από τη χώρα δεν παραβιάζεται το άρθρο 5 της ΕΣΔΑ.

Ο δικαστής απέρριψε την πρόταση για υποχρεωτική διαμονή του σε συγκεκριμένη κατοικία υπό αστυνομική επιτήρηση τονίζοντας «η ατομική

συμπεριφορά του, όπως η παράνομη είσοδος στη χώρα, συνιστά σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και για την εθνική ασφάλεια» και ότι «η προσωπική ασφάλεια του αλλοδαπού δεν επιτρέπει εφαρμογή εναλλακτικού τρόπου κράτησης», ενώ στην απόφαση αναφέρεται επίσης: «Μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής, ο αλλοδαπός παραμένει στη χώρα με το προηγούμενο καθεστώς, χωρίς να έχει τα απαραίτητα έγγραφα και χωρίς την προστασία και την ασφάλεια που παρέχει σε αυτόν η χορήγηση ασύλου. Βρίσκεται σε καθεστώς του αιτούντος ασύλου».

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου δημοσίευσε την τετρασέλιδη απόφαση του, σύμφωνα με την οποία γίνεται δεκτή ως νόμιμη η απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών με την οποία επιβλήθηκε κράτηση στον Τούρκο στρατιωτικό.

The post Διοικητικό Πρωτοδικείο: Νόμιμη η κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα