Δημοσκόπηση-χαστούκι στον Ολάντ – Στο ναδίρ η δημοτικότητά του

20:10 7/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Η Δεξιά του Σαρκοζί και η Ακροδεξιά της Λεπέν θα κονταροχτυπηθούν στις προεδρικές εκλογές του 2017 καθώς ο νυν πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν υπάρχει καν στο πλάνο των Γάλλων. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση,του TNS-One Point για την εφημερίδα Le Figaro

και το ενημερωτικό δίκτυο LCI, ο Γάλλος πρόεδρος θα αποκλειόταν σε κάθε περίπτωση από τον πρώτο γύρο αν επιδιώξει μια νέα θητεία στις προεδρικές εκλογές.

Η δημοσκόπηση εξετάζει εννέα σενάρια με υποψηφίους της Αριστεράς και της Δεξιάς. Σε κάθε ένα από αυτά, ο απερχόμενος σοσιαλιστής αρχηγός του κράτους φθάνει στην τέταρτη ή την πέμπτη θέση στον πρώτο γύρο.

Η πρόθεση ψήφου υπέρ του Ολάντ έχει πέσει σε ένα ποσοστό χωρίς προηγούμενο (11% έως 15%) και ο τέως υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνησή του, Εμανουέλ Μακρόν, θα τον ξεπερνούσε συστηματικά αν θέσει υποψηφιότητα απέναντί του.

Στον δεύτερο γύρο των εκλογών , σύμφωνα και με τα εννιά σενάρια, ο υποψήφιος της Δεξιάς, ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ή ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ, θα έχει να αντιμετωπίσει την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα